ALTIN KARINCA ÖDÜLLERİ 18 KASIM’DA SAHİPLERİNİ BULUYOR

YEREL YÖNETİMLER 11.11.2020 - 23:10, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1823+ kez okundu.
 

ALTIN KARINCA ÖDÜLLERİ 18 KASIM’DA SAHİPLERİNİ BULUYOR

ALTIN KARINCA ÖDÜLLERİ 18 KASIM’DA SAHİPLERİNİ BULUYOR   Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri, 18 Kasım 2020 tarihinde İstanbul’da yapılacak ödül töreninde sahiplerini bulacak. Altın Karınca Ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak üzere iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenmektedir. Marmara Belediyeler Birliği üye belediyelerinin ve iştirak şirketlerinin başvuruda bulunabildiği Altın Karınca’da belediyelerin projeleri yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirilecektir. Altın Karınca Ödülleri 2020 kapsamında 381 proje başvurusu değerlendirmeye alınmış ve en fazla başvuru alınan kategori ise “Sosyal Hizmetler” olmuştur. Değerlendirme süreci kıymetli akademisyen ve uygulamacılardan oluşan bir jüri ile yürütülen Altın Karınca Ödülleri’nde bu yıl başvuru yapılan projelerin amaç ve çıktılarının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile ilişkisini tanımlamaları istenmiştir. Bu ilişkilendirme değerlendirme kriterleri arasında özel bir yer tutmuş ve projeler ile SKA’lar arasında kurulan ilgi ve ilişkiler, değerlendirme sürecinde belediyelere ek puan kazandırmıştır. Başvuru alınan projeler arasında en çok SKA 11 “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve SKA 3 “ Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ile ilişkilendirilmiş proje bulunmaktadır. 18 Kasım 2020, Çarşamba günü saat 10:00’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de Marmara Belediyeler Birliği 2020 Yılı II. Meclis Toplantısı’nın akabinde düzenlenecek olan ödül töreninde belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödüller Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edilecektir. Altın Karınca Ödülleri Tarih:  18 Kasım 2020, Çarşamba Saat: 10:00 Yer: Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center

ALTIN KARINCA ÖDÜLLERİ 18 KASIM’DA SAHİPLERİNİ BULUYOR

 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca Ödülleri, 18 Kasım 2020 tarihinde İstanbul’da yapılacak ödül töreninde sahiplerini bulacak.

Altın Karınca Ödülleri, Marmara Belediyeler Birliği (MBB) tarafından yetkin yerel yönetimler ve yaşam kalitesi yüksek sürdürülebilir kentler oluşturma çabalarına katkıda bulunmak üzere iyi uygulama örneklerinin tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenmektedir. Marmara Belediyeler Birliği üye belediyelerinin ve iştirak şirketlerinin başvuruda bulunabildiği Altın Karınca’da belediyelerin projeleri yönetişim ve katılımcılık, kentsel planlama ve altyapı, çevre ve atık yönetimi, mimari ve kentsel tasarım, kültür ve sanat, sosyal hizmetler, yerel kalkınma, ulaşım ve hareketlilik, akıllı şehir uygulamaları ve afet yönetimi olmak üzere 10 kategoride ödüllendirilecektir.

Altın Karınca Ödülleri 2020 kapsamında 381 proje başvurusu değerlendirmeye alınmış ve en fazla başvuru alınan kategori ise “Sosyal Hizmetler” olmuştur. Değerlendirme süreci kıymetli akademisyen ve uygulamacılardan oluşan bir jüri ile yürütülen Altın Karınca Ödülleri’nde bu yıl başvuru yapılan projelerin amaç ve çıktılarının Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) ile ilişkisini tanımlamaları istenmiştir. Bu ilişkilendirme değerlendirme kriterleri arasında özel bir yer tutmuş ve projeler ile SKA’lar arasında kurulan ilgi ve ilişkiler, değerlendirme sürecinde belediyelere ek puan kazandırmıştır. Başvuru alınan projeler arasında en çok SKA 11 “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” ve SKA 3 “ Sağlık ve Kaliteli Yaşam” ile ilişkilendirilmiş proje bulunmaktadır.

18 Kasım 2020, Çarşamba günü saat 10:00’da Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de Marmara Belediyeler Birliği 2020 Yılı II. Meclis Toplantısı’nın akabinde düzenlenecek olan ödül töreninde belediye başkanlarına ve proje ekiplerine ödüller Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın tarafından takdim edilecektir.

Altın Karınca Ödülleri
Tarih:  18 Kasım 2020, Çarşamba
Saat: 10:00
Yer: Hilton İstanbul Bomonti Hotel & Conference Center

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.