AVM’ler Bugün Açılıyor

EKONOMİ 11.05.2020 - 10:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2342+ kez okundu.
 

AVM’ler Bugün Açılıyor

AVM’ler Bugün Açılıyor Alışveriş merkezleri ve kuaförler bugün sınırlı hizmet vermeye başlıyor. Türkiye'deki AVM'lerin 4'te 3'ü bugün kapılarını açarken maskesiz müşteri alınmayacak. AVM'lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizmet verilecek.  İlk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden kısa bir süre sonra AVM'ler de kapılarını müşterilerine kapatmıştı. Tartışmalı bir süreçten sonra kimi bilim insanlarının itirazları olsa da AVM'ler bugün itibarıyla açılıyor. AVM yönetimleri ile markalar arasında kira tartışması AVM'ler açılmadan bir süre önce başladı. Kimi markalar belli bir ay kira alınmamasını daha sonra ciro üzerinden kira alınmasını istiyor. Çünkü insanların bir anda AVM'lere eski alışkanlıklarında olduğu gibi aynı tempoda gitmeyeceklerini düşünüyorlar. Bugün Türkiye’deki 436 AVM’nin yaklaşık yüzde 80’inin açılması bekleniyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş açılacak AVM'lerde uygulanacak güvenlik önlemlerine ilişkin bilgiler vermişti. Buna göre bugün itibariyle ikinci bir düzenlemeye kadar AVM'lerde şu kurallar geçerli olacak: *Maskesiz müşteri AVM’ye alınmayacak. *Müşteriler AVM'ye girmeden önce ateşleri ölçülecek. *AVM'ler termal kamera ile izlenecek, vücut ısısı yüksek olan tespit edilebilecek. *Müşterilerin mağazalarda 2 metre sosyal mesafe kuralına uyması sağlanacak. *AVM'lerde her 10 metrekareye bir müşteri kabul edilecek şekilde içeri insan alınacak. *Yürüyen merdivenlerin her bir saatte bir dezenfekte edilmesine özen gösterilecek. *AVM içindeki sinema salonları, spor salonları, restoranlar ve kuaförler kapalı kalacak.

AVM’ler Bugün Açılıyor

Alışveriş merkezleri ve kuaförler bugün sınırlı hizmet vermeye başlıyor. Türkiye'deki AVM'lerin 4'te 3'ü bugün kapılarını açarken maskesiz müşteri alınmayacak. AVM'lerde 10 metrekareye 1 müşteri prensibi ile hizmet verilecek. 

İlk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden kısa bir süre sonra AVM'ler de kapılarını müşterilerine kapatmıştı. Tartışmalı bir süreçten sonra kimi bilim insanlarının itirazları olsa da AVM'ler bugün itibarıyla açılıyor.

AVM yönetimleri ile markalar arasında kira tartışması AVM'ler açılmadan bir süre önce başladı. Kimi markalar belli bir ay kira alınmamasını daha sonra ciro üzerinden kira alınmasını istiyor. Çünkü insanların bir anda AVM'lere eski alışkanlıklarında olduğu gibi aynı tempoda gitmeyeceklerini düşünüyorlar. Bugün Türkiye’deki 436 AVM’nin yaklaşık yüzde 80’inin açılması bekleniyor.

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş açılacak AVM'lerde uygulanacak güvenlik önlemlerine ilişkin bilgiler vermişti.

Buna göre bugün itibariyle ikinci bir düzenlemeye kadar AVM'lerde şu kurallar geçerli olacak:

*Maskesiz müşteri AVM’ye alınmayacak.

*Müşteriler AVM'ye girmeden önce ateşleri ölçülecek.

*AVM'ler termal kamera ile izlenecek, vücut ısısı yüksek olan tespit edilebilecek.

*Müşterilerin mağazalarda 2 metre sosyal mesafe kuralına uyması sağlanacak.

*AVM'lerde her 10 metrekareye bir müşteri kabul edilecek şekilde içeri insan alınacak.

*Yürüyen merdivenlerin her bir saatte bir dezenfekte edilmesine özen gösterilecek.

*AVM içindeki sinema salonları, spor salonları, restoranlar ve kuaförler kapalı kalacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.