Bakan Bilgin Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir

GÜNDEM 01.05.2021 - 06:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2370+ kez okundu.
 

Bakan Bilgin Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti.
Bakan Bilgin "Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir"   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti. 1 Mayıs'ın önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, "Çalışmanın insanın beşeri varlığını gerçekleştirecek bir sürede olması, onun toplumsal hayatını sürdürecek bir süre içinde olması lazım." dedi. Çalışma süresinin 8 saate indirilmesinin, insanın sosyal gerçekliğini koruması ve kendisini geliştirmesi için imkan sağladığını vurgulayan Bilgin, "1 Mayıs demokrasiyle özdeş bir kavramdır çünkü 1 Mayıs aynı zamanda demokrasi mücadelesidir. 8 saat sınırlaması işçilerin, emekçilerin taleplerinin gerçekleştiği bir düzenlemedir." diye konuştu. "Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir" Bakan Bilgin, "Sendikalar bir anlamda demokrasinin çatısı altında varlık gösterirler. İşçi hareketleri ise demokrasinin olduğu yerde varlık gösterirler. Aynı zamanda demokrasinin inşa edilmesine katkı sağlarlar. Türkiye'nin demokrasisi emekle bütünleştiği zaman daha da güçlenir. Bunun bir başka yönü de toplumsal barıştır. Toplumsal barış, emekle sermaye arasında, devletle emek ve sermaye arasında kurulan bir anlayışla, mutabakatla yükselir. Bunu demokrasi içinde gerçekleştirdikçe Türkiye'nin ekonomik gelişmesi de hızlanacaktır. Ekonomik gelişme, sosyal gelişmeden ayrı düşünülemez." ifadelerini kullandı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da ziyaretinden dolayı Bakan Bilgin ve beraberindekilere teşekkür etti. Hak-İş olarak 1 Mayıs'ı ruhuna ve manasına uygun şekilde her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade eden Arslan, "İki yıldır pandemi nedeniyle alanlardaki kutlamaları dijital ortamlarda yapmaya başladık. Bu yıl da 26 Nisan'da başlayan 1 Mayıs etkinliklerimizi, yarın İstanbul Taksim'e çelenk bırakıp bildiri okuyarak sonuçlandıracağız. Olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerek ortak kutlamalarda gerek de yalnız yaptığımız etkinliklerde gerginliklerden uzak, çatışmadan ve kavgadan uzak, daha çok uzlaşmacı bir yaklaşım ortaya koyduk. Bütün bu çabalarımızın sonuç verdiğini gördük." dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Bakan Bilgin "Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir"

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

1 Mayıs'ın önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, "Çalışmanın insanın beşeri varlığını gerçekleştirecek bir sürede olması, onun toplumsal hayatını sürdürecek bir süre içinde olması lazım." dedi.

Çalışma süresinin 8 saate indirilmesinin, insanın sosyal gerçekliğini koruması ve kendisini geliştirmesi için imkan sağladığını vurgulayan Bilgin, "1 Mayıs demokrasiyle özdeş bir kavramdır çünkü 1 Mayıs aynı zamanda demokrasi mücadelesidir. 8 saat sınırlaması işçilerin, emekçilerin taleplerinin gerçekleştiği bir düzenlemedir." diye konuştu.

"Türkiye'nin Demokrasisi Emekle Bütünleştiği Zaman Daha da Güçlenir"

Bakan Bilgin, "Sendikalar bir anlamda demokrasinin çatısı altında varlık gösterirler. İşçi hareketleri ise demokrasinin olduğu yerde varlık gösterirler. Aynı zamanda demokrasinin inşa edilmesine katkı sağlarlar. Türkiye'nin demokrasisi emekle bütünleştiği zaman daha da güçlenir. Bunun bir başka yönü de toplumsal barıştır. Toplumsal barış, emekle sermaye arasında, devletle emek ve sermaye arasında kurulan bir anlayışla, mutabakatla yükselir. Bunu demokrasi içinde gerçekleştirdikçe Türkiye'nin ekonomik gelişmesi de hızlanacaktır. Ekonomik gelişme, sosyal gelişmeden ayrı düşünülemez." ifadelerini kullandı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da ziyaretinden dolayı Bakan Bilgin ve beraberindekilere teşekkür etti.

Hak-İş olarak 1 Mayıs'ı ruhuna ve manasına uygun şekilde her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını ifade eden Arslan, "İki yıldır pandemi nedeniyle alanlardaki kutlamaları dijital ortamlarda yapmaya başladık. Bu yıl da 26 Nisan'da başlayan 1 Mayıs etkinliklerimizi, yarın İstanbul Taksim'e çelenk bırakıp bildiri okuyarak sonuçlandıracağız. Olumsuzlukları ortadan kaldırmak için gerek ortak kutlamalarda gerek de yalnız yaptığımız etkinliklerde gerginliklerden uzak, çatışmadan ve kavgadan uzak, daha çok uzlaşmacı bir yaklaşım ortaya koyduk. Bütün bu çabalarımızın sonuç verdiğini gördük." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.