BAKAN PAKDEMİRLİ; “PANDEMİYE RAĞMEN IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISINA REKOR DÜZEYDE BAŞVURU GELDİ

EKONOMİ 19.04.2021 - 09:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1697+ kez okundu.
 

BAKAN PAKDEMİRLİ; “PANDEMİYE RAĞMEN IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISINA REKOR DÜZEYDE BAŞVURU GELDİ

BAKAN PAKDEMİRLİ; “PANDEMİYE RAĞMEN IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISINA REKOR DÜZEYDE BAŞVURU GELDİ   HİBE TUTARI 397 MİLYON AVRO OLAN 1940 ADET PROJE BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİ" Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin lansmanını yaptığı IPARD 10. Başvuru Çağrısı kapsamındaki "et, süt ve meyve-sebze işleme-pazarlama" sektöründen IPARD II döneminin rekoru düzeyinde başvuru geldi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli; "7 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz IPARD-II 10. Başvuru Çağrısı kapsamında, hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, işleme-pazarlama sektörü için ise 80 milyon avro olmak üzere toplam 125 milyon avro yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize, yatırımcımıza sunduk. Bu hibe paketiyle amacımız kırsalda yeni yatırımların önünü açmak, istihdamı artırmak, katma değerli üretimi geliştirmekti." İŞLEME-PAZARLAMA SEKTÖRÜNE REKOR BAŞVURU Bakan Pakdemirli, pandeminin getirdiği zorluklara rağmen IPARD 10. Başvuru Çağrısına beklentilerin çok üzerinde başvurunun gerçekleştiğinin belirterek; "Bu kapsamda başvuru süreleri tamamlanan 10. Çağrı kapsamında; 101 tedbirinden 172 Milyon Avro, 103 tedbirinden ise 225 Milyon Avro olmak üzere toplam hibe tutarı 397 Milyon Avro olan 1940 adet proje başvurusu yapılmıştır. Özellikle 103 tedbiri için IPARD II'deki en yüksek hibe başvuru tutarına ulaşılmıştır. Pandeminin getirdiği zorlu koşullara rağmen IPARD programına yönelik çok büyük talep olmuştur." dedi. BAŞVURULARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU DESTEKLENEBİLECEK Bakan Pakdemirli başvuruların büyük bir kısmının desteklenebileceği müjdesini vererek ekledi "10. Çağrı bütçesi 125 Milyon Avro olmakla birlikte, 101 ve 103 tedbirlerinin mevcut kullanılabilir bütçeleri toplamı yaklaşık 190 Milyon Avro olduğundan, değerlendirmeler neticesinde uygun bulunan başvuruların büyük çoğunluğu desteklenebilecektir" dedi  

BAKAN PAKDEMİRLİ; “PANDEMİYE RAĞMEN IPARD 10. BAŞVURU ÇAĞRISINA REKOR DÜZEYDE BAŞVURU GELDİ

 

HİBE TUTARI 397 MİLYON AVRO OLAN 1940 ADET PROJE BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİ"

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'nin lansmanını yaptığı IPARD 10. Başvuru Çağrısı kapsamındaki "et, süt ve meyve-sebze işleme-pazarlama" sektöründen IPARD II döneminin rekoru düzeyinde başvuru geldi.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Pakdemirli;

"7 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirdiğimiz IPARD-II 10. Başvuru Çağrısı kapsamında, hayvansal üretim sektörü için 45 milyon avro, işleme-pazarlama sektörü için ise 80 milyon avro olmak üzere toplam 125 milyon avro yani 1 milyar 125 milyon liralık hibe paketini üreticimize, yetiştiricimize, yatırımcımıza sunduk. Bu hibe paketiyle amacımız kırsalda yeni yatırımların önünü açmak, istihdamı artırmak, katma değerli üretimi geliştirmekti."

İŞLEME-PAZARLAMA SEKTÖRÜNE REKOR BAŞVURU

Bakan Pakdemirli, pandeminin getirdiği zorluklara rağmen IPARD 10. Başvuru Çağrısına beklentilerin çok üzerinde başvurunun gerçekleştiğinin belirterek; "Bu kapsamda başvuru süreleri tamamlanan 10. Çağrı kapsamında; 101 tedbirinden 172 Milyon Avro, 103 tedbirinden ise 225 Milyon Avro olmak üzere toplam hibe tutarı 397 Milyon Avro olan 1940 adet proje başvurusu yapılmıştır. Özellikle 103 tedbiri için IPARD II'deki en yüksek hibe başvuru tutarına ulaşılmıştır. Pandeminin getirdiği zorlu koşullara rağmen IPARD programına yönelik çok büyük talep olmuştur." dedi.

BAŞVURULARIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU DESTEKLENEBİLECEK

Bakan Pakdemirli başvuruların büyük bir kısmının desteklenebileceği müjdesini vererek ekledi

"10. Çağrı bütçesi 125 Milyon Avro olmakla birlikte, 101 ve 103 tedbirlerinin mevcut kullanılabilir bütçeleri toplamı yaklaşık 190 Milyon Avro olduğundan, değerlendirmeler neticesinde uygun bulunan başvuruların büyük çoğunluğu desteklenebilecektir" dedi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.