Bakan Selçuk: “Çalışan Annelere Aylık 644 Lira (100 Avro) Destek Sağlayacağız”

EKONOMİ 18.10.2019 - 11:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2186+ kez okundu.
 

Bakan Selçuk: “Çalışan Annelere Aylık 644 Lira (100 Avro) Destek Sağlayacağız”

Bakan Selçuk: “Çalışan Annelere Aylık 644 Lira (100 Avro) Destek Sağlayacağız” Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği(AB)  Delegasyonu ile birlikte yeni bir projeye başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” ile küçük çocuğu olan 10 bin 250 kadına aylık 100 avro mali destek sağlanacağını açıkladı.  “Projeye Ön Kayıtlar 15 Ekim 2019 Salı Günü Saat 14:00’ten İtibaren İnternet Üzerinden ( www.sgkkurumsalcocukbakimi.org) E-Devlet Şifresi ile Yapılabilecek” Bakan Selçuk projenin detaylarını paylaştı: “Proje ile her anneye 650 lira (100 avro) destek sağlanacak, toplamda yapılan yardım 169 milyon lirayı (26 milyon avro) bulacak. Proje Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde SGK tarafında uygulanacak. Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek.  Ayrıca mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye de tek seferlik 650 lira(100 avro) kırtasiye desteği sağlanacak. Bakan Selçuk projenin amacının, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk, bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projelerin yaygınlaştırılacağı mesajını da verdi.

Bakan Selçuk: “Çalışan Annelere Aylık 644 Lira (100 Avro) Destek Sağlayacağız”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Avrupa Birliği(AB)  Delegasyonu ile birlikte yeni bir projeye başlıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk,  “Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” ile küçük çocuğu olan 10 bin 250 kadına aylık 100 avro mali destek sağlanacağını açıkladı. 

“Projeye Ön Kayıtlar 15 Ekim 2019 Salı Günü Saat 14:00’ten İtibaren İnternet Üzerinden ( www.sgkkurumsalcocukbakimi.org) E-Devlet Şifresi ile Yapılabilecek”

Bakan Selçuk projenin detaylarını paylaştı: “Proje ile her anneye 650 lira (100 avro) destek sağlanacak, toplamda yapılan yardım 169 milyon lirayı (26 milyon avro) bulacak. Proje Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde SGK tarafında uygulanacak. Projeden 0-60 aylık çocuklarını Bakanlığımız ya da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek.  Ayrıca mali destekten yararlanmaya hak kazanan ilk 13 bin anneye de tek seferlik 650 lira(100 avro) kırtasiye desteği sağlanacak.

Bakan Selçuk projenin amacının, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek olduğunu vurguladı. Bakan Selçuk, bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projelerin yaygınlaştırılacağı mesajını da verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.