Başkan Erdel Açıkladı KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır

EKONOMİ 04.05.2021 - 12:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2316+ kez okundu.
 

Başkan Erdel Açıkladı KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır

Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel Corona virüs salgını nedeniyle Odamız  17 Mayıs'a  kadar uzaktan hizmet vermektedir.Küçük esnafımız için çalışmalarımız devam ediyor.Corona virüs salgını nedeniyle KOSGEB tarafından 5 milyar lira bütçeli, faizsiz kredi verilecek.
Başkan Erdel Açıkladı KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?   Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel Corona virüs salgını nedeniyle Odamız  17 Mayıs'a  kadar uzaktan hizmet vermektedir.Küçük esnafımız için çalışmalarımız devam ediyor. Corona virüs salgını nedeniyle KOSGEB tarafından 5 milyar lira bütçeli, faizsiz kredi verilecek. Başvuruların e Devlet'te başladığı KOSGEB kredisi ile mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten esnaflarımız faydalanacaktır YUNUS ERDEL ;KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır. Online başvuru dışında KOSGEB'e belge teslim edilmeyecektir. Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak yüklenmesi gerekmektedir: – Varsa; yasal sınırların üzerindeki vergi – SGK borcunun tecil ya da taksitlendirildiğini gösteren belge – SGK'ya tescili olmayan şahıs işletmeleri için; işyerinin SGK'ya tescilli olmadığına ve şahıs olarak SGK'ya borcun bulunmadığına dair belge   – Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS'de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir) Başvurular 3 – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. BAŞKAN YUNUS ERDEL;KOSGEB KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER? * Program aşağıdaki iki destek bileşeninden oluşmaktadır. İki bileşenden yalnızca birine başvuru yapılabilir. Birinci Bileşen: “İmalat sektörü”nde faaliyet gösteren MKİ'ler için işletme sermayesi desteği İkinci Bileşen: “İmalat sektörü”nde veya “Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü”nde ya da “Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü”nde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'ler için işletme sermayesi desteği * Mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veritabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir. * Aşağıdaki belirtilen işletmeler başvuruda bulunamayacaktır: – Yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ya da sosyal güvenlik borcu olanlar bu desteğe başvuramayacaktır. – Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.   – Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının Covid-19 salgını kapsamında 2020'de ilan ettikleri “İşe Devam Kredisi”nden Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır. – KOSGEB Girişimci Kredi Faiz Desteğinden yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.
Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel Corona virüs salgını nedeniyle Odamız  17 Mayıs'a  kadar uzaktan hizmet vermektedir.Küçük esnafımız için çalışmalarımız devam ediyor.Corona virüs salgını nedeniyle KOSGEB tarafından 5 milyar lira bütçeli, faizsiz kredi verilecek.

Başkan Erdel Açıkladı KOSGEB kredi başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları neler?

 

Maltepe Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel Corona virüs salgını nedeniyle Odamız  17 Mayıs'a  kadar uzaktan hizmet vermektedir.Küçük esnafımız için çalışmalarımız devam ediyor. Corona virüs salgını nedeniyle KOSGEB tarafından 5 milyar lira bütçeli, faizsiz kredi verilecek. Başvuruların e Devlet'te başladığı KOSGEB kredisi ile mikro işletmeler 30 bin liraya kadar, küçük işletmeler 75 bin liraya kadar 3 yıl geri ödemesiz, tamamı faizsiz olacak şekilde bu destekten esnaflarımız faydalanacaktır

YUNUS ERDEL ;KOSGEB FAİZSİZ KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler www.kosgeb.gov.tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsünden “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek online başvuru yapabilecektir. KOSGEB Veritabanına kayıtlı olmayan veya KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olmayan işletmeler, önce kayıt ve güncelleme işlemini yapmalıdır.

Online başvuru dışında KOSGEB'e belge teslim edilmeyecektir. Başvuru sistemine aşağıdaki belgelerin taranarak yüklenmesi gerekmektedir:

– Varsa; yasal sınırların üzerindeki vergi – SGK borcunun tecil ya da taksitlendirildiğini gösteren belge

– SGK'ya tescili olmayan şahıs işletmeleri için; işyerinin SGK'ya tescilli olmadığına ve şahıs olarak SGK'ya borcun bulunmadığına dair belge

 

– Sadece ikinci bileşene yapılan başvurularda; işletmenin yenilikçi genç işletme kriterlerinden en az birini sağladığını gösteren belge (KBS'de kayıtlı projelere ilişkin alan otomatik doldurulmuşsa, belge eklenmesi zorunlu değildir)

Başvurular 3 – 21 Mayıs 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

BAŞKAN YUNUS ERDEL;KOSGEB KREDİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

* Program aşağıdaki iki destek bileşeninden oluşmaktadır. İki bileşenden yalnızca birine başvuru yapılabilir.

Birinci Bileşen: “İmalat sektörü”nde faaliyet gösteren MKİ'ler için işletme sermayesi desteği

İkinci Bileşen: “İmalat sektörü”nde veya “Bilgisayar programlama, danışmanlık ve ilgili faaliyetler sektörü”nde ya da “Bilimsel araştırma ve geliştirme faaliyetleri sektörü”nde faaliyet gösteren yenilikçi genç MKİ'ler için işletme sermayesi desteği

* Mikro ve küçük işletmeler, KOSGEB Veritabanında kayıtlı olmaları ve KOBİ Beyannamelerinin güncel ve onaylı olması şartıyla başvuru yapabilecektir.

* Aşağıdaki belirtilen işletmeler başvuruda bulunamayacaktır:

– Yasal limitlerin üzerinde vadesi geçmiş ve tecil / taksitlendirilmemiş vergi ya da sosyal güvenlik borcu olanlar bu desteğe başvuramayacaktır.

– Dünya Bankası tarafından kısıtlanan sektörlerdeki işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

 

– Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasının Covid-19 salgını kapsamında 2020'de ilan ettikleri “İşe Devam Kredisi”nden Kredi Garanti Fonu (KGF) aracılığıyla yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

– KOSGEB Girişimci Kredi Faiz Desteğinden yararlanan işletmeler bu desteğe başvuramayacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.