Bulduğu 20 bin lirayı 3 bin lira eksikle sahibine teslim etti

MAHALLELERİMİZ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 02.03.2016 - 20:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2430+ kez okundu.
 

Bulduğu 20 bin lirayı 3 bin lira eksikle sahibine teslim etti

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan Eyüp Doğan, yolda bulduğu 20 bin liranın 3 bin lirasıyla acil borçlarını ödedikten sonra kalan parayı sahibine verdi.
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir vatandaş, yolda bulduğu 20 bin liranın 3 bin lirasıyla acil borçlarını ödedikten sonra kalan parayı sahibine teslim etti. Edinilen bilgiye göre, ilçede esnaf olan Bayram Konak, bankadan çektiği 20 bin lirasını bir hafta önce yolda yürürken düşürdü. Parasını düşürdüğünü fark eden Konak, polise başvurdu ve belediye hoparlörlerinden ilan verdirdi. Parayı bulan Eyüp Doğan, belediyeden aldığı telefon numarasını arayarak Bayram Konak'a ulaştı. "3 bin lirayı borçları için harcadı" Bayram Konak'ın oğlu Duran Konak, yaptığı açıklamada, "Paramızı bize iade ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Borçlarını ödediği 3 bin lira da önemli değil, canı sağ olsun" diye konuştu. Eyüp Doğan da dürüstlüğün en güzel sermaye olduğunu söyleyerek, "Çay ocağında garson olarak çalışıyorum. Çarşamba günü izin günümdü. Çarşıda gezerken bir kuyumcunun önünde yerde şeritli halde bir para gördüm ve aldım. Daha sonra parayı düşüren kişinin telefonunu belediyeden alarak Bayram ağabeyimize ulaşıp parasını verlem üzere işyerime çay içmeye davet ettim'' dedi.
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde yaşayan Eyüp Doğan, yolda bulduğu 20 bin liranın 3 bin lirasıyla acil borçlarını ödedikten sonra kalan parayı sahibine verdi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir vatandaş, yolda bulduğu 20 bin liranın 3 bin lirasıyla acil borçlarını ödedikten sonra kalan parayı sahibine teslim etti.

Edinilen bilgiye göre, ilçede esnaf olan Bayram Konak, bankadan çektiği 20 bin lirasını bir hafta önce yolda yürürken düşürdü. Parasını düşürdüğünü fark eden Konak, polise başvurdu ve belediye hoparlörlerinden ilan verdirdi. Parayı bulan Eyüp Doğan, belediyeden aldığı telefon numarasını arayarak Bayram Konak'a ulaştı.

"3 bin lirayı borçları için harcadı"

Bayram Konak'ın oğlu Duran Konak, yaptığı açıklamada, "Paramızı bize iade ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. Borçlarını ödediği 3 bin lira da önemli değil, canı sağ olsun" diye konuştu.

Eyüp Doğan da dürüstlüğün en güzel sermaye olduğunu söyleyerek, "Çay ocağında garson olarak çalışıyorum. Çarşamba günü izin günümdü. Çarşıda gezerken bir kuyumcunun önünde yerde şeritli halde bir para gördüm ve aldım. Daha sonra parayı düşüren kişinin telefonunu belediyeden alarak Bayram ağabeyimize ulaşıp parasını verlem üzere işyerime çay içmeye davet ettim'' dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.