Camiler 29 Mayıs’ta Açılıyor

MAHALLELERİMİZ 19.05.2020 - 08:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1514+ kez okundu.
 

Camiler 29 Mayıs’ta Açılıyor

Camiler 29 Mayıs’ta Açılıyor Bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan camilerin 29 Mayıs’ta açılacağını müjdeledi. Kesin Tarih Belli Oldu Bugün yapılan kabine toplantısında bakanlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelerek salgın ve normalleşme sürecini değerlendirdi. Video konferansla yapılan toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek basın açıklamasında bulundu. Başlıklardan biri de uzun süredir merak konusu olan camilerin ne zaman açılacağı konusuydu. Kesin tarih Erdoğan tarafından verildi. 29 Mayıs Cuma günü yurt genelinde yeniden Cuma namazı kılınabilecektir. Ancak tüm camiler aynı anda açılmayacaktır. Çünkü namazlar cami avlusunda kılınacaktır. Avlusu müsait olan camiler ibadete açılacaktır. 65 Yaş Üstü Camiye Gelemeyecek Camilerin açılması eskisi gibi omuz omuza namaz kılınacağı anlamına gelmez. Şu an uygulanan tedbirler aynı şekilde devam edecektir. Bayram namazı ise camilerde kılınamayacaktır. Camiler bayram geçtikten sonra ibadete açılacaktır. Cami cemaatlerinin büyük kısmı 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşmaktadır. Hatta camiler kapandığında bile yaşlılar camiye gelmeye devam etmişti. Sonrasında 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yasak henüz kaldırılmadı ve halen devam etmektedir. Sadece Pazar günleri belirli saatler arasında muafiyet tanınmıştır. Cuma günleri için 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Dolayısıyla camiye gitmeleri de mümkün değildir. Aksi takdirde cezai işleme muhatap olabilirler.      

Camiler 29 Mayıs’ta Açılıyor

Bugün yapılan kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan camilerin 29 Mayıs’ta açılacağını müjdeledi.

Kesin Tarih Belli Oldu

Bugün yapılan kabine toplantısında bakanlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bir araya gelerek salgın ve normalleşme sürecini değerlendirdi. Video konferansla yapılan toplantıdan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçerek basın açıklamasında bulundu.

Başlıklardan biri de uzun süredir merak konusu olan camilerin ne zaman açılacağı konusuydu. Kesin tarih Erdoğan tarafından verildi. 29 Mayıs Cuma günü yurt genelinde yeniden Cuma namazı kılınabilecektir. Ancak tüm camiler aynı anda açılmayacaktır. Çünkü namazlar cami avlusunda kılınacaktır. Avlusu müsait olan camiler ibadete açılacaktır.

65 Yaş Üstü Camiye Gelemeyecek

Camilerin açılması eskisi gibi omuz omuza namaz kılınacağı anlamına gelmez. Şu an uygulanan tedbirler aynı şekilde devam edecektir. Bayram namazı ise camilerde kılınamayacaktır. Camiler bayram geçtikten sonra ibadete açılacaktır.

Cami cemaatlerinin büyük kısmı 65 yaş üstü vatandaşlardan oluşmaktadır. Hatta camiler kapandığında bile yaşlılar camiye gelmeye devam etmişti. Sonrasında 65 yaş üstü vatandaşlar için sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yasak henüz kaldırılmadı ve halen devam etmektedir. Sadece Pazar günleri belirli saatler arasında muafiyet tanınmıştır.

Cuma günleri için 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Dolayısıyla camiye gitmeleri de mümkün değildir. Aksi takdirde cezai işleme muhatap olabilirler.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.