CHP’de kurultay günü…

SİYASİ PARTİLER 25.07.2020 - 08:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1344+ kez okundu.
 

CHP’de kurultay günü…

CHP’de kurultay günü…  CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da başlayacak kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi belirlenecek. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında Aytuğ Atıcı ve İlhan Cihaner de adaylıklarını açıklamışlardı. CHP tüzüğü gereği genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde beşinin, yani yaklaşık 70 delegenin imzası gerekiyor CHP’de şubat ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen büyük kurultay bugün ve yarın  Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun salonda yerini almasıyla birlikte, önce ekranda eski genel başkanların mesajlarını içeren video yayınlanacak. Ardından da Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin bir video gösterilecek. Kurultay’ın açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yapacak. MANİFESTOYU KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı manifesto ile parlamenter sistemi merkeze alan yeni Anayasa, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP’nin izleyeceği yol haritası kamuoyuna açıklanacak. Manifestoda ayrıca adalet vurgusu da yer alacak; Vatandaşını ezen değil, adaletiyle vatandaşını koruyan devlet tanımı da yapılacak. “HEDEF İKTİDAR” BİN 356 DELEGE OY KULLANACAKKurultay’a özel hazırlanan, söz ve müziği Ali Altay’a ait olan şarkının adı da “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” olarak belirlendi. Bilkent Odeon’daki pankartlarda ise “hedef iktidar” sloganı kullanılacak. Kurultay’da divan başkanlığını da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun üstlenmesi bekleniyor. CHP kurultayında bin 356 delege oy kullanacak. Genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçilecek. Sandıklar, konuşmaların yapılacağı Odeon’un bahçesinde kurulan dev çadırlar içinde yer alacak. Konuşmaları dinleyen delegeler, Odeon’dan çıkarak oylarını kullanacaklar. Kurultayda oy verme işlemi 44 sandık ve 132 kabinde gerçekleştirilecek. Her sandığa 31, her kabine de 10 kişi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

CHP’de kurultay günü… 

CHP’nin 37. Olağan Kurultayı bugün ve yarın Ankara Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi'nde "İktidar kurultayı" başlığı altında gerçekleştirilecek. Saat 10.00'da başlayacak kurultayda bugün genel başkanlık seçimi yapılacak. Kurultayın ikinci gününde ise Parti Meclisi belirlenecek. Bin 356 delegenin oy kullanacağı kurultayda genel başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında Aytuğ Atıcı ve İlhan Cihaner de adaylıklarını açıklamışlardı. CHP tüzüğü gereği genel başkan adaylığı için delegelerin yüzde beşinin, yani yaklaşık 70 delegenin imzası gerekiyor

CHP’de şubat ayında yapılması planlanan ancak corona virüsü salgını nedeniyle ertelenen büyük kurultay bugün ve yarın  Bilkent Odeon Gösteri ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Saat 10.00’da başlayacak kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun salonda yerini almasıyla birlikte, önce ekranda eski genel başkanların mesajlarını içeren video yayınlanacak. Ardından da Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin bir video gösterilecek. Kurultay’ın açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yapacak.

MANİFESTOYU KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK

CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı manifesto ile parlamenter sistemi merkeze alan yeni Anayasa, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP’nin izleyeceği yol haritası kamuoyuna açıklanacak.

Manifestoda ayrıca adalet vurgusu da yer alacak; Vatandaşını ezen değil, adaletiyle vatandaşını koruyan devlet tanımı da yapılacak.

“HEDEF İKTİDAR”


BİN 356 DELEGE OY KULLANACAKKurultay’a özel hazırlanan, söz ve müziği Ali Altay’a ait olan şarkının adı da “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” olarak belirlendi. Bilkent Odeon’daki pankartlarda ise “hedef iktidar” sloganı kullanılacak. Kurultay’da divan başkanlığını da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun üstlenmesi bekleniyor.

CHP kurultayında bin 356 delege oy kullanacak. Genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçilecek. Sandıklar, konuşmaların yapılacağı Odeon’un bahçesinde kurulan dev çadırlar içinde yer alacak. Konuşmaları dinleyen delegeler, Odeon’dan çıkarak oylarını kullanacaklar. Kurultayda oy verme işlemi 44 sandık ve 132 kabinde gerçekleştirilecek. Her sandığa 31, her kabine de 10 kişi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.