DAVUTOĞLU'UN KURDUĞU PARTİDE KURUCULAR KURULUNDAKİ MALTEPE'Lİ KİM

SİYASİ PARTİLER 13.12.2019 - 09:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2345+ kez okundu.
 

DAVUTOĞLU'UN KURDUĞU PARTİDE KURUCULAR KURULUNDAKİ MALTEPE'Lİ KİM

Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulunda Maltepe'den o isim yer aldı Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulunda Maltepe'den bir isim yer aldı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'den istifa ettikten sonra beklenen siyasi partiyi nihayet kurdu. Gelecek Partisi ismi ile kurulan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kurucular kurulu listesinde ise Maltepe'den  bir isim yer aldı. Tüm illerden bir ismin yer aldığı Gelecek Partisinin kurucular kurulu listesinde Maltepe'den yer alan Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı yapan  o isim ise merak konusu oldu. Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu siyasi partide Maltepe'den Kurucular Kurulu listesine giren o ismin Veysi Akay olduğu öğrenildi. Maltepe ilçesinde ikamet eden Veysi Akay'ın daha önceki yıllarda AK Parti'de Ak Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanlığı 2003-2008,Ak Parti Kadıköy Yönetim Kurulu Üyeliği 2008-2011,Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı 2011 – 2014,Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018,Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği 2015-2018,İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı 2015-2018 görevlerinde bulundu. 1976 Mardin doğumlu olan Veysi Akay, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladı. İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.  Özel Kurumlar Derneği ÖZ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi olan Veysi Akay, İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Mardinliler Eğitim Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İMDAT Vakfı Başkan Vekilliği, Deniz Feneri İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyeliği gibi bir çok sivil toplum ve mesleki örgütlerde görevler üstlenmiştir. İstanbul Maltepe ilçesinde yaşamını sürdüren Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları ve Bervaze Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Akay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulunda Maltepe'den o isim yer aldı

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi'nin Kurucular Kurulunda Maltepe'den bir isim yer aldı.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti'den istifa ettikten sonra beklenen siyasi partiyi nihayet kurdu. Gelecek Partisi ismi ile kurulan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kurucular kurulu listesinde ise Maltepe'den  bir isim yer aldı.

Tüm illerden bir ismin yer aldığı Gelecek Partisinin kurucular kurulu listesinde Maltepe'den yer alan Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı yapan  o isim ise merak konusu oldu.

Ahmet Davutoğlu'nun kurduğu siyasi partide Maltepe'den Kurucular Kurulu listesine giren o ismin Veysi Akay olduğu öğrenildi. Maltepe ilçesinde ikamet eden Veysi Akay'ın daha önceki yıllarda AK Parti'de Ak Parti Kadıköy İlçe Teşkilatı Eğitim Komisyonu Başkanlığı 2003-2008,Ak Parti Kadıköy Yönetim Kurulu Üyeliği 2008-2011,Ak Parti Maltepe Sosyal İşler ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı 2011 – 2014,Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği 2015-2018,Parti İçi Demokrasi ve Hakem Kurulu Üyeliği 2015-2018,İl Sivil Toplum Halkla İlişkiler Birimi Başkan Yardımcılığı 2015-2018 görevlerinde bulundu.

1976 Mardin doğumlu olan Veysi Akay, orta ve lise eğitimini Hatay’da tamamladı. Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını aynı üniversitenin Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü’nde ‘Mardin Şeriyye Sicili’ tezi ile tamamladı. İngilizce, Kürtçe ve Arapça bilmektedir.

 Özel Kurumlar Derneği ÖZ-KUR Yönetim Kurulu Üyesi olan Veysi Akay, İstanbul Ticaret Odası Eğitim Komisyonu Üyeliği, Mardinliler Eğitim Yardımlaşma Vakfı Üyeliği, İstanbul Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İMDAT Vakfı Başkan Vekilliği, Deniz Feneri İstanbul Şubesi Yönetim kurulu üyeliği gibi bir çok sivil toplum ve mesleki örgütlerde görevler üstlenmiştir.

İstanbul Maltepe ilçesinde yaşamını sürdüren Veysi Akay, Akay Eğitim Kurumları ve Bervaze Sosyal Tesisleri Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir. Akay, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.