EGM'den Atamalarla İlgili Basın Açıklaması

POLİS & ADLİYE 12.07.2020 - 08:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2145+ kez okundu.
 

EGM'den Atamalarla İlgili Basın Açıklaması

EGM'den Atamalarla İlgili Basın Açıklaması İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 Temmuz'da Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki atamalara ilişkin haberle ilgili açıklama yayımladı.     10 Temmuz 2020 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki atamalarla ilgili olarak yayınlanan haber üzerine, Teşkilatımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğünce mevzuat gereği her yıl yapılan Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personelin 2020 yılı atamaları 8 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.          Bu kapsamda 2. Sınıf Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki (627) personel; bulundukları illerde görev sürelerini doldurması, doğu görevi sıralarının gelmesi, birimlerimizin talepleri ve ihtiyaçları ile bazı personelimizin de kendi istekleri doğrultusunda atamaya tabi tutulmuşlardır.          Bu doğrultuda İstanbul’dan (51), Ankara’dan (33), İzmir’den (30), Antalya’dan (25), Adana’dan (14), Mersin’den ise (10) personel, yukarıda sayılan hususların yanı sıra, bulundukları illerde hizmet sürelerinin çok üzerinde, toplamda 10 yıl ile 26 yıl arasında değişen sürelerde görev yapmalarından dolayı bu illerde yönetici yoğunluğu oluşmuş, söz konusu atamalarla Anadolu illerinde yaşanan yönetici ihtiyacının giderilmesini teminen bu illerden Anadolu illerine görevlendirme gerçekleştirilmiştir. İstanbul’dan (51) yönetici meslektaşımızın diğer illere atanmasına karşın (10) yönetici meslektaşımızın İstanbul iline atanması sağlanmıştır. Ayrıca Ankara’ya (7), İzmir’e (2), Antalya’ya (1), Adana’ya (8), Mersin’e ise (3) rütbeli mesai arkadaşımızın ataması yapılmıştır. Gerçekleştirilen atama işlemi yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda yapılmış olup, Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamakla mükellef Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer güvenlik birimlerimizle ilgili bahse konu gazetede kasıtlı, mesnedi olmayan sürekli yalan haberler üretildiğinden hukuki haklarımızı saklı tutuyor, kamuoyuna doğru bilgiyi vermeyi görev addediyoruz.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

EGM'den Atamalarla İlgili Basın Açıklaması

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, 10 Temmuz'da Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki atamalara ilişkin haberle ilgili açıklama yayımladı.  

 

10 Temmuz 2020 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki atamalarla ilgili olarak yayınlanan haber üzerine, Teşkilatımızca aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Emniyet Genel Müdürlüğünce mevzuat gereği her yıl yapılan Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki personelin 2020 yılı atamaları 8 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

         Bu kapsamda 2. Sınıf Emniyet Müdürü, 3. Sınıf Emniyet Müdürü, 4. Sınıf Emniyet Müdürü ve Emniyet Amiri rütbesindeki (627) personel; bulundukları illerde görev sürelerini doldurması, doğu görevi sıralarının gelmesi, birimlerimizin talepleri ve ihtiyaçları ile bazı personelimizin de kendi istekleri doğrultusunda atamaya tabi tutulmuşlardır.

         Bu doğrultuda İstanbul’dan (51), Ankara’dan (33), İzmir’den (30), Antalya’dan (25), Adana’dan (14), Mersin’den ise (10) personel, yukarıda sayılan hususların yanı sıra, bulundukları illerde hizmet sürelerinin çok üzerinde, toplamda 10 yıl ile 26 yıl arasında değişen sürelerde görev yapmalarından dolayı bu illerde yönetici yoğunluğu oluşmuş, söz konusu atamalarla Anadolu illerinde yaşanan yönetici ihtiyacının giderilmesini teminen bu illerden Anadolu illerine görevlendirme gerçekleştirilmiştir. İstanbul’dan (51) yönetici meslektaşımızın diğer illere atanmasına karşın (10) yönetici meslektaşımızın İstanbul iline atanması sağlanmıştır. Ayrıca Ankara’ya (7), İzmir’e (2), Antalya’ya (1), Adana’ya (8), Mersin’e ise (3) rütbeli mesai arkadaşımızın ataması yapılmıştır.

Gerçekleştirilen atama işlemi yukarıda belirtilen hususlar doğrultusunda yapılmış olup,

Ülkemizin huzur ve güvenliğini sağlamakla mükellef Emniyet Genel Müdürlüğü ve diğer güvenlik birimlerimizle ilgili bahse konu gazetede kasıtlı, mesnedi olmayan sürekli yalan haberler üretildiğinden hukuki haklarımızı saklı tutuyor, kamuoyuna doğru bilgiyi vermeyi görev addediyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.