EPDK’dan İGDAŞ’a fatura soruşturması

GÜNDEM 06.05.2020 - 11:14, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1125+ kez okundu.
 

EPDK’dan İGDAŞ’a fatura soruşturması

EPDK’dan İGDAŞ’a fatura soruşturması Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiği" gerekçesiyle İBB iştiraki İGDAŞ hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. Kıyasen fatura düzenlemediklerini açıklayan İGDAŞ, "evde kal" uygulamasının doğalgaz tüketimini günlük bazda artırdığına işaret etmişti. Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre mekanik doğalgaz sayaçları için en az 25 gün en fazla 35 gün süreyle fatura kesilebiliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. “İstanbul'da ikamet eden doğalgaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini tek tek incelediklerini ve ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ'ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit ettiklerini” belirten Yılmaz,  “Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık. Gerekeni yapacağız” dedi. İGDAŞ’tan 3 Mayıs tarihinde doğalgaz faturalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ”EPDK kararlarına uygun olarak kurumumuzca kıyasen fatura düzenlenmemektedir. Daha önce de olduğu gibi gerçek tüketim üzerinden ve sayaçlar yerinde okunarak fatura oluşturulmaktadır” ifadeleri yer almıştı.  

EPDK’dan İGDAŞ’a fatura soruşturması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiği" gerekçesiyle İBB iştiraki İGDAŞ hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı. Kıyasen fatura düzenlemediklerini açıklayan İGDAŞ, "evde kal" uygulamasının doğalgaz tüketimini günlük bazda artırdığına işaret etmişti. Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre mekanik doğalgaz sayaçları için en az 25 gün en fazla 35 gün süreyle fatura kesilebiliyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş. (İGDAŞ) hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.

“İstanbul'da ikamet eden doğalgaz abonelerinden yoğun şekilde gelen yüksek fatura şikayetlerini tek tek incelediklerini ve ilgili dağıtım şirketi İGDAŞ'ın mevzuata aykırı sürelerde abonelerine fatura düzenlediğini tespit ettiklerini” belirten Yılmaz,  “Gelen şikayetlere baktığımızda mevzuata aykırı sürelerde fatura düzenlendiğini tespit ettik. Bu durum haliyle vatandaşlarımızın faturasını oldukça yükseltmiş. Derhal soruşturma açtık. Gerekeni yapacağız” dedi.

İGDAŞ’tan 3 Mayıs tarihinde doğalgaz faturalarına ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ”EPDK kararlarına uygun olarak kurumumuzca kıyasen fatura düzenlenmemektedir. Daha önce de olduğu gibi gerçek tüketim üzerinden ve sayaçlar yerinde okunarak fatura oluşturulmaktadır” ifadeleri yer almıştı.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.