Erdoğan Açıkladı Depremde 12 can kaybı 438 yaralı

MAHALLELERİMİZ 30.10.2020 - 21:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1574+ kez okundu.
 

Erdoğan Açıkladı Depremde 12 can kaybı 438 yaralı

 Erdoğan Açıkladı Depremde 12 can kaybı 438 yaralı    Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde can kaybının 12'ye, yaralı sayısının da 438'e yükseldiğini açıkladı. 17 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de enkazlardan 70 kişinin kurtarıldığını duyurdu. İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi. ERDOĞAN: DEPREMDE 12 CAN KAYBI, 438 YARALI VAR İstanbul’da Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde can kaybının 12’ye yaralı sayısının da 438’e yükseldiğini duyurdu. Erdoğan, depremle ilgili açıklamasında şunları söyledi: * Son olarak buraya gelirken, vefat sayımız 12 idi. Yaralı sayımız 438 idi. Ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı. * Şu an itibariyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren, yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir. * AFAD, emniyet teşkilatımız, diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız süratle olay yerine ulaşmışlardır. * Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza bunun için gereken kaynak hemen aktarılmıştır. Hedefimiz yaralı bir an önce sarmaktır. * Katar Devlet Başkanı aramış, kendisiyle görüşmeleri yaptık. Ve herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler. Kendilerine teşekkür ettik. * Yunanistan Başbakanı sayın Miçotakis yine aynı şekilde aradılar, zira bu depremden Yunanistan da etkilendi. Fakat görüşmeyi yaptığımız anda onlarda herhangi bir ölüm söz konusu değildi. * Aliyev kardeşimiz de aradılar, onlar da ‘Her türlü imkanımızla yanınızdayız’ dediler, onlar da şükranlarımızı bildirdik. Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hâlâ yüreğimizdeyken İzmir’den gelen haber bizleri üzmüştür.* Fakat etkilendiklerini onlar da söylediler. ‘Yardıma ihtiyaç varsa biz hazırız’ dediler. Biz de kendilerine ‘Şu an böyle bir şey söz konusu değil, fakat bize düşen bir şey varsa Yunanistan’ın yanındayız’ dedik.

 Erdoğan Açıkladı Depremde 12 can kaybı 438 yaralı 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde can kaybının 12'ye, yaralı sayısının da 438'e yükseldiğini açıkladı. 17 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtilirken İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger de enkazlardan 70 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

İzmir’de 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferihisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi.

ERDOĞAN: DEPREMDE 12 CAN KAYBI, 438 YARALI VAR

İstanbul’da Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde can kaybının 12’ye yaralı sayısının da 438’e yükseldiğini duyurdu.

Erdoğan, depremle ilgili açıklamasında şunları söyledi:

* Son olarak buraya gelirken, vefat sayımız 12 idi. Yaralı sayımız 438 idi. Ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta, 8 vatandaşımız yoğun bakımdaydı.

* Şu an itibariyle 17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımızla tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren, yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak ve sarsıntıdan etkilenen herkese yardımcı olmak için harekete geçmiştir.

* AFAD, emniyet teşkilatımız, diğer ilgili kamu personeli canla başla işlerini yapıyor. Bakanlarımız süratle olay yerine ulaşmışlardır.

* Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımıza bunun için gereken kaynak hemen aktarılmıştır. Hedefimiz yaralı bir an önce sarmaktır.

* Katar Devlet Başkanı aramış, kendisiyle görüşmeleri yaptık. Ve herhangi bir destek talebi gerekirse bütün imkanlarımızla yanınızdayız dediler. Kendilerine teşekkür ettik.

* Yunanistan Başbakanı sayın Miçotakis yine aynı şekilde aradılar, zira bu depremden Yunanistan da etkilendi. Fakat görüşmeyi yaptığımız anda onlarda herhangi bir ölüm söz konusu değildi.


* Aliyev kardeşimiz de aradılar, onlar da ‘Her türlü imkanımızla yanınızdayız’ dediler, onlar da şükranlarımızı bildirdik. Ocak ayında meydana gelen Elazığ ve Malatya depreminin acıları hâlâ yüreğimizdeyken İzmir’den gelen haber bizleri üzmüştür.* Fakat etkilendiklerini onlar da söylediler. ‘Yardıma ihtiyaç varsa biz hazırız’ dediler. Biz de kendilerine ‘Şu an böyle bir şey söz konusu değil, fakat bize düşen bir şey varsa Yunanistan’ın yanındayız’ dedik.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.