Esnaf Odası Başkanı Erdel Açıkladı İşte tek tek hibe alabilecek işletmeler

EKONOMİ 18.05.2021 - 09:39, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1916+ kez okundu.
 

Esnaf Odası Başkanı Erdel Açıkladı İşte tek tek hibe alabilecek işletmeler

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin hayırlı olmasını dileyerek,
Esnaf Odası Başkanı Erdel Açıkladı İşte tek tek hibe alabilecek işletmeler   Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin hayırlı olmasını dileyerek, "Burada desteğin küçük olması, büyük olması tartışılmamalı. Ancak her şeye rağmen bu destekler esnafımıza nefes olacak" dedi.  her zaman esnafın yanında olacağını belirtti. Yunus Erdel  ayrıca destek verilecek işletmeleri de açıkladı.   Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel "1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği sağlanacak. Birinci grup 5 bin, ikinci grup 3 bin hibe desteği alacak. Her daim esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı. 235 BİN İŞLETMEYE 5 BİN LİRA VERİLECEK    Esnaf ve sanatkarlara yönelik destek paketinde birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alıyor. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak. 3 BİN LİRA ALACAK 1 MİLYON 150 BİN İŞLETME VAR   İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer alıyor. 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak. Ayrıca ikinci gruba daha önce yapılan destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü ve pazarcılar da dahil edildi.      
Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin hayırlı olmasını dileyerek,

Esnaf Odası Başkanı Erdel Açıkladı İşte tek tek hibe alabilecek işletmeler

 

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 1 milyon 384 bini aşkın esnaf ve sanatkara 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteğinin hayırlı olmasını dileyerek, "Burada desteğin küçük olması, büyük olması tartışılmamalı. Ancak her şeye rağmen bu destekler esnafımıza nefes olacak" dedi.  her zaman esnafın yanında olacağını belirtti. Yunus Erdel  ayrıca destek verilecek işletmeleri de açıkladı.

 

Maltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yunus Erdel "1 milyon 384 binden fazla esnaf ve sanatkarımıza iki ayrı grup halinde 4 milyar 622 milyon liralık hibe desteği sağlanacak. Birinci grup 5 bin, ikinci grup 3 bin hibe desteği alacak. Her daim esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

235 BİN İŞLETMEYE 5 BİN LİRA VERİLECEK

 

 Esnaf ve sanatkarlara yönelik destek paketinde birinci grupta kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler, internet kafeler, hamamlar, lunaparklar gibi işletmeler yer alıyor. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5 bin liralık hibe ödemesi yapılacak.

3 BİN LİRA ALACAK 1 MİLYON 150 BİN İŞLETME VAR

 

İkinci grupta ise bakım, onarım, tamirat, kaporta işleri ile uğraşanlar, seyyar satıcılar, sıhhi tesisatçılar, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeler, kurs işletmecileri yer alıyor. 1 milyon 150 bini aşkın işletmeyi kapsayan vatandaşlara bir defaya mahsus 3 bin lira hibe ödemesi yapılacak. Ayrıca ikinci gruba daha önce yapılan destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüsçü ve pazarcılar da dahil edildi.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.