Evinize uygun kombi satın almanız için önemli tüyolar

EKONOMİ 01.08.2019 - 11:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1740+ kez okundu.
 

Evinize uygun kombi satın almanız için önemli tüyolar

Evinize uygun kombi satın almanız için önemli tüyolar   Kış aylarında ısınmamızı sağlamanın yanı sıra evlerdeki sıcak su ihtiyacının karşılanmasını da mümkün kılan kombilerin hem tasarruflu çalışma hem de güvenlik açısından son derece özenle seçilmesi gerekiyor. Evinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir kombi satın alıp düzenli bakımını da ihmal etmediğinizde, kombinizi uzun yıllar boyu gönül rahatlığıyla kullanabiliyorsunuz. Günümüzde kombiler hermetik yapılı, yoğuşmalı veya bacalı gibi farklı türlere ayrılıyor. Güvenlik açısından, gazı ek bir fan ile dışarı çıkarması ve yakma işlemi için dışarıdan oksijen almasıyla hermetik yapılı kombiler öne çıkıyor. Bacalı kombiler, ortamdaki oksijeni alıp yakıtla birleştirerek çalışırken, verimlilik söz konusu olduğunda ise yoğuşmalı kombiler dikkat çekiyor. Diğer kombilerde biriken gaz yeniden kullanılamazken, yoğuşmalı kombilerde bu enerji yeniden değerlendiriliyor.    Siz de çok uzun süredir kullandığınız emektar kombinizi değiştirmeyi veya yeni evinize uygun bir kombi satın almayı düşünüyorsanız, 50 kategoride 15 milyon ürüne sahip GittiGidiyor’daki geniş ürün çeşitliliği kombi seçimi konusunda size yardımcı olabilir. Baymak, Buderus, Vaillant gibi birçok kombi markası gittigidiyor.com’da sizi bekliyor. Kombi satın alma sürecinde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlar ise şöyle sıralanıyor:   1.Evinizin büyüklüğüne göre seçim yapın Kombi satın alırken öncelikle evinizin veya ofisinizin metrekare anlamında büyüklüğünü öğrenmelisiniz. Binanız yeterli yalıtıma sahipse 160 metrekare büyüklüğündeki bir evde 25.000 kcal/h (kilokalori) kapasiteli bir kombi uygun olurken, eviniz veya ofisiniz büyüdükçe veya küçüldükçe bu oran da değişiyor.   2.Kapasite ihtiyacınızı belirleyin Kombilerde kullanılan yakıt doğalgaz olabileceği gibi LPG de olabilir. Bu ayrımın yanı sıra kapasite ayrımlarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Kombilerin ısı kapasiteleri 15.000 kcal/h’ten 25.000 kcal/h’e kadar farklılık gösteriyor. Daha büyük kapasiteye sahip kombiler de mevcut ancak bu noktada belirleyici unsur, kombinizle ısıtacağınız yerin büyüklüğü ve mevsim gereklilikleri. Bu noktada iyi analiz ve ihtiyacı doğru belirlemek önem taşıyor.    3.Güvenlik mekanizmalarına ve teknik ayrıntılara önem verin Satın almayı planladığınız kombinin güvenlik mekanizmalarının ne kadar iyi düzeyde olduğu ve teknik ayrıntılar da son derece önemli. Kombinizin sert geçen kış koşullarına dayanıklı bir koruma sisteminin olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca ateşleme sisteminde de günümüzde son teknolojiye uygun elektronik sistemlerin kullanıldığın kombileri tercih etmelisiniz.   3.Teknik servis hizmetine dikkat edin Kombiniz arızalandığında veya herhangi bir parçasının değişmesi gerektiğinde yetkili teknik servis hizmetinden faydalanabileceğiniz bir markayı tercih etmeniz sizi büyük güçlüklerden kurtaracaktır. Ayrıca kombinizde ISO 9002, CE ve TSE gibi önemli sertifikaların bulunduğundan emin olun.

Evinize uygun kombi satın almanız için önemli tüyolar

 

Kış aylarında ısınmamızı sağlamanın yanı sıra evlerdeki sıcak su ihtiyacının karşılanmasını da mümkün kılan kombilerin hem tasarruflu çalışma hem de güvenlik açısından son derece özenle seçilmesi gerekiyor. Evinize ve ihtiyaçlarınıza uygun bir kombi satın alıp düzenli bakımını da ihmal etmediğinizde, kombinizi uzun yıllar boyu gönül rahatlığıyla kullanabiliyorsunuz. Günümüzde kombiler hermetik yapılı, yoğuşmalı veya bacalı gibi farklı türlere ayrılıyor. Güvenlik açısından, gazı ek bir fan ile dışarı çıkarması ve yakma işlemi için dışarıdan oksijen almasıyla hermetik yapılı kombiler öne çıkıyor. Bacalı kombiler, ortamdaki oksijeni alıp yakıtla birleştirerek çalışırken, verimlilik söz konusu olduğunda ise yoğuşmalı kombiler dikkat çekiyor. Diğer kombilerde biriken gaz yeniden kullanılamazken, yoğuşmalı kombilerde bu enerji yeniden değerlendiriliyor. 

 

Siz de çok uzun süredir kullandığınız emektar kombinizi değiştirmeyi veya yeni evinize uygun bir kombi satın almayı düşünüyorsanız, 50 kategoride 15 milyon ürüne sahip GittiGidiyor’daki geniş ürün çeşitliliği kombi seçimi konusunda size yardımcı olabilir. Baymak, Buderus, Vaillant gibi birçok kombi markası gittigidiyor.com’da sizi bekliyor. Kombi satın alma sürecinde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlar ise şöyle sıralanıyor:

 

1.Evinizin büyüklüğüne göre seçim yapın

Kombi satın alırken öncelikle evinizin veya ofisinizin metrekare anlamında büyüklüğünü öğrenmelisiniz. Binanız yeterli yalıtıma sahipse 160 metrekare büyüklüğündeki bir evde 25.000 kcal/h (kilokalori) kapasiteli bir kombi uygun olurken, eviniz veya ofisiniz büyüdükçe veya küçüldükçe bu oran da değişiyor.

 

2.Kapasite ihtiyacınızı belirleyin

Kombilerde kullanılan yakıt doğalgaz olabileceği gibi LPG de olabilir. Bu ayrımın yanı sıra kapasite ayrımlarına da dikkat etmeniz gerekiyor. Kombilerin ısı kapasiteleri 15.000 kcal/h’ten 25.000 kcal/h’e kadar farklılık gösteriyor. Daha büyük kapasiteye sahip kombiler de mevcut ancak bu noktada belirleyici unsur, kombinizle ısıtacağınız yerin büyüklüğü ve mevsim gereklilikleri. Bu noktada iyi analiz ve ihtiyacı doğru belirlemek önem taşıyor. 

 

3.Güvenlik mekanizmalarına ve teknik ayrıntılara önem verin

Satın almayı planladığınız kombinin güvenlik mekanizmalarının ne kadar iyi düzeyde olduğu ve teknik ayrıntılar da son derece önemli. Kombinizin sert geçen kış koşullarına dayanıklı bir koruma sisteminin olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca ateşleme sisteminde de günümüzde son teknolojiye uygun elektronik sistemlerin kullanıldığın kombileri tercih etmelisiniz.

 

3.Teknik servis hizmetine dikkat edin

Kombiniz arızalandığında veya herhangi bir parçasının değişmesi gerektiğinde yetkili teknik servis hizmetinden faydalanabileceğiniz bir markayı tercih etmeniz sizi büyük güçlüklerden kurtaracaktır. Ayrıca kombinizde ISO 9002, CE ve TSE gibi önemli sertifikaların bulunduğundan emin olun.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.