Gezi davasında karar

POLİS & ADLİYE 18.02.2020 - 17:31, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2251+ kez okundu.
 

Gezi davasında karar

Son dakika… Gezi davasında karar: 9 sanık beraat etti! 7 sanığın dosyası ayrıldı Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti davanın tek tutuklu sanığı olan iş insanı Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, aralarında Can Dündar, Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 7 sanığın ise haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Kararla birlikte Osman Kavala’nın tahliyesine hükmedildi. Karar duruşması Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapıldı. Duruşmaya davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman kavala cezaevinden getirilerek hazır edildi. Diğer tutuksuz 8 sanık da avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulundu. Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal, Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda CHP’li milletvekili de duruşmayı izlemek için sabahın erken saatlerinde Silivri’ye geldi ve duruşma salonuna girdi. DURUŞMADA NELER YAŞANDI? Duruşmada, Osman Kavala'nın son savunmasını yapmasını isteyen mahkeme heyetine sanık avukatları itiraz etti. Duruşma savcısının dosyaya sunulan dilekçelerin davayı uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini almaya karar verdi.

Son dakika… Gezi davasında karar: 9 sanık beraat etti! 7 sanığın dosyası ayrıldı

Gezi eylemlerine yönelik açılan davanın karar duruşmasında, mahkeme heyeti davanın tek tutuklu sanığı olan iş insanı Osman Kavala'nın da arasında bulunduğu 9 sanığın tüm suçlardan beraatine karar verdi. Mahkeme heyeti, aralarında Can Dündar, Mehmet Ali Alabora'nın da bulunduğu 7 sanığın ise haklarında çıkarılan tutuklamaya yönelik yakalama kararını kaldırarak, ifadelerinin alınması için yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti. Kararla birlikte Osman Kavala’nın tahliyesine hükmedildi.

Karar duruşması Silivri Cezaevi karşısında bulunan duruşma salonunda İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yapıldı. Duruşmaya davanın tek tutuklu sanığı iş insanı Osman kavala cezaevinden getirilerek hazır edildi. Diğer tutuksuz 8 sanık da avukatlarıyla birlikte duruşmada hazır bulundu.

Aralarında CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Muharrem Erkek, Orhan Sarıbal, Gökçe Gökçen, Gamze Akkuş İlgezdi, Onursal Adıgüzel, Aykut Erdoğdu ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda CHP’li milletvekili de duruşmayı izlemek için sabahın erken saatlerinde Silivri’ye geldi ve duruşma salonuna girdi.

DURUŞMADA NELER YAŞANDI?

Duruşmada, Osman Kavala'nın son savunmasını yapmasını isteyen mahkeme heyetine sanık avukatları itiraz etti. Duruşma savcısının dosyaya sunulan dilekçelerin davayı uzatmaya yönelik olduğunu söyleyerek reddedilmesini istedi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerini almaya karar verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.