Güneş enerjili bisikletiyle dünyayı geziyor

TEKNOLOJİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 21.02.2016 - 00:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2731+ kez okundu.
 

Güneş enerjili bisikletiyle dünyayı geziyor

İsviçreli David Brandenberger, güneş enerjili bisikletiyle çıktığı dünya turunun Türkiye durağında Muğla'nın Menteşe ilçesinde mola verdi.
İsviçreli David Brandenberger (46), güneş enerjili bisikletiyle Muğla'nın Menteşe ilçesine geldi. Brandenberger, 3 tekerlekli bisikletine bağladığı güneş enerjisi panelleriyle kaplı 4 metrelik römork dizayn ederek, dünyayı çevreye zarar vermeden dolaşıyor. Geçen yıl temmuz ayında başladığı yolculuğu sırasında gezdiği ülkelerin ve dolaştığı bölgelerin fotoğraflarını çeken Brandenberger, temel ihtiyaçlarını karşıladığı malzemelerini de bisikletine monte ettiği römorkta taşıyor. Güneş enerjisi ile çalışan bisikleti ile 7 aydır yollarda olduğunu belirten Brandenberger, yolculuğu boyunca Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.
İsviçreli David Brandenberger, güneş enerjili bisikletiyle çıktığı dünya turunun Türkiye durağında Muğla'nın Menteşe ilçesinde mola verdi.

İsviçreli David Brandenberger (46), güneş enerjili bisikletiyle Muğla'nın Menteşe ilçesine geldi.

Brandenberger, 3 tekerlekli bisikletine bağladığı güneş enerjisi panelleriyle kaplı 4 metrelik römork dizayn ederek, dünyayı çevreye zarar vermeden dolaşıyor.

Geçen yıl temmuz ayında başladığı yolculuğu sırasında gezdiği ülkelerin ve dolaştığı bölgelerin fotoğraflarını çeken Brandenberger, temel ihtiyaçlarını karşıladığı malzemelerini de bisikletine monte ettiği römorkta taşıyor. Güneş enerjisi ile çalışan bisikleti ile 7 aydır yollarda olduğunu belirten Brandenberger, yolculuğu boyunca Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Almanya, Slovakya, Macaristan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan ve Türkiye'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.