Heybeliada’daki yangın kontrol altına alındı!

GÜNDEM 12.07.2020 - 20:36, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2402+ kez okundu.
 

Heybeliada’daki yangın kontrol altına alındı!

Heybeliada’daki yangın kontrol altına alındı! İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Karadan ve havadan ekipler tarafından müdahale edilen yangınla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Heybeliada'daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi. Yangınla ilgili bir paylaşım yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı” ifadelerini kullandı. Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıktığını açıklanırken çıkan yangın sonrası Heybeliada deniz ulaşımına kapatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45’de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.   Heybeliada’da yangın çıktı. Dumanlar İstanbul’da Caddebostan sahilinden de görülürken yangın için çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada “Yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” dedi. HEYBELİADA DENİZ ULAŞIMINA KAPATILDI Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıyor. YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45'de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. VALİLİK: İKİ FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: * Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. * Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.* Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. İBB, ÇOK SAYIDA ARAÇ VE HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi. İBB, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale etti. ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: BİR HAFTADA 3. YANGIN “3 DAKİKA SONRA İLK MÜDAHALE YAPILDI”Yangınla ilgili bir paylaşımda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerine yer verdi. Orman Genel Müdürlüğü, saat 17:33’te başlayan yangına 3 dakika sonra saat 17:36’da ilk müdahalenin yapıldığını açıkladı.  

Heybeliada’daki yangın kontrol altına alındı!

İstanbul Heybeliada'da orman yangını çıktı. Karadan ve havadan ekipler tarafından müdahale edilen yangınla ilgili açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Heybeliada'daki yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi" dedi. Yangınla ilgili bir paylaşım yapan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül de “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı” ifadelerini kullandı. Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıktığını açıklanırken çıkan yangın sonrası Heybeliada deniz ulaşımına kapatıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45’de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

 

Heybeliada’da yangın çıktı. Dumanlar İstanbul’da Caddebostan sahilinden de görülürken yangın için çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Yangın bölgesine giden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada “Yangına 2 uçak, 5 helikopter, 6 arazöz, 40 personel sevk edildi” dedi.

HEYBELİADA DENİZ ULAŞIMINA KAPATILDI

Heybeliada’ya ulaşımı sağlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi ve özel sektöre ait teknelerin adaya girişleri yasaklandı. Şehir Hatları ve özel sektöre ait tekneler sadece Büyükada’ya yolcu taşıyor.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45'de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

VALİLİK: İKİ FARKLI NOKTADA YANGIN ÇIKTI

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

* Adalar İlçemizde bugün saat 17.07’de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır.


* Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır.* Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir.

İBB, ÇOK SAYIDA ARAÇ VE HELİKOPTERLE MÜDAHALE ETTİ

İBB ekipleri, Orman Bakanlığı ile birlikte yangına müdahale ederken, aynı bölgede ikinci bir yangın ihbarı geldi.

İBB, daha büyük olduğu görülen ikinci orman yangınına 3 yangın söndürme helikopteri, 42 araç ve yüzlerce personelle müdahale etti.

ADALAR BELEDİYE BAŞKANI: BİR HAFTADA 3. YANGIN


“3 DAKİKA SONRA İLK MÜDAHALE YAPILDI”Yangınla ilgili bir paylaşımda bulunan Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, “Bir haftada 3. yangın. Dikkat etmiyoruz. Ateşle oynuyoruz resmen. Çok acı. Deneyimli herkes Heybeliada’ya gelsin. Acil” ifadelerine yer verdi.

Orman Genel Müdürlüğü, saat 17:33’te başlayan yangına 3 dakika sonra saat 17:36’da ilk müdahalenin yapıldığını açıkladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.