İBB'DEN HALİÇ’E AKAN KANALİZASYON DEĞİL YAĞMUR SUYU HATTI

YEREL YÖNETİMLER 23.06.2020 - 05:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1638+ kez okundu.
 

İBB'DEN HALİÇ’E AKAN KANALİZASYON DEĞİL YAĞMUR SUYU HATTI

İBB'DEN HALİÇ’E AKAN KANALİZASYON DEĞİL YAĞMUR SUYU HATTI   Sosyal medyada Haliç’e kanalizasyon aktığında dair yer alan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın da paylaştığı bilgi gerçeği yansıtmıyor. İSKİ Genel Müdürlüğü, akan suyun Eminönü altgeçidinden gelen yağmur suyu hattı olduğunu açıkladı. Bugün bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde, Eminönü sahilinden Haliç’e kanalizasyon aktığına dair bilgiler yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar da Twitter’da yaptığı paylaşımda, kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç'e verildiğini savunarak, “Haliç neden kirleniyor görün. Bu görüntülere alışmak istemiyoruz. Kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç’e verilmesini İSKİ İstanbul halkına açıklamak zorundadır” dedi. Konuyla ilgili inceleme başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü, iddiaların kesinlikle gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı: “Bu su Eminönü alt geçidi su basmasın diye bu kış yaptığımız alt geçitteki yağmursuyu hattı. Son yağmurda 6 pompanın sadece 4’ü çalıştı ve herhangi bir su baskını yaşanmadı. Yani yağmur suyunu denize veriyoruz.” Kamuoyuna saygıyla duyurulur…  

İBB'DEN HALİÇ’E AKAN KANALİZASYON DEĞİL YAĞMUR SUYU HATTI

 

Sosyal medyada Haliç’e kanalizasyon aktığında dair yer alan, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’ın da paylaştığı bilgi gerçeği yansıtmıyor. İSKİ Genel Müdürlüğü, akan suyun Eminönü altgeçidinden gelen yağmur suyu hattı olduğunu açıkladı.


Bugün bazı sosyal medya mecralarında ve haber sitelerinde, Eminönü sahilinden Haliç’e kanalizasyon aktığına dair bilgiler yer aldı.


Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar da Twitter’da yaptığı paylaşımda, kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç'e verildiğini savunarak, “Haliç neden kirleniyor görün. Bu görüntülere alışmak istemiyoruz. Kanalizasyon suyunun doğrudan Haliç’e verilmesini İSKİ İstanbul halkına açıklamak zorundadır” dedi.


Konuyla ilgili inceleme başlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) bağlı kuruluşlarından İSKİ Genel Müdürlüğü, iddiaların kesinlikle gerçekleri yansıtmadığına dikkat çekerek, şu açıklamayı yaptı:


“Bu su Eminönü alt geçidi su basmasın diye bu kış yaptığımız alt geçitteki yağmursuyu hattı. Son yağmurda 6 pompanın sadece 4’ü çalıştı ve herhangi bir su baskını yaşanmadı. Yani yağmur suyunu denize veriyoruz.”


Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.