İBB’nin iştirak şirketlerinden olağanüstü genel kurul kararı

YEREL YÖNETİMLER 01.08.2019 - 21:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1898+ kez okundu.
 

İBB’nin iştirak şirketlerinden olağanüstü genel kurul kararı

  İBB’nin iştirak şirketlerinden olağanüstü genel kurul kararı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iştirak şirketleri yöneticilerine yaptığı istifa ve olağanüstü genel kurul çağrısı sonrası BİMTAŞ, İSBAK, Halk Ekmek A.Ş, İSTON ve İSYÖN 26 Ağustos’ta olağanüstü genel kurul yapacaklarını duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin personelinin yüzde 80'ini, bütçesinin üçte ikisini oluşturan 30 iştirak şirketinde yaşanan istifa krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şirketlere hakim değilim” diyerek yaptığı istifa çağrılarının ardından yönetim kurulu başkanları, vekilleri istifa etmiş, genel müdürler de görevlerinden alınmıştı. İmamoğlu'nun şirketlerin bir an önce olağanüstü genel kurullarını toplanması yönündeki talimatının ardından şirket yönetimleri olağanüstü genel kurul toplantıları için duyurularını yapmaya başladı. YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE HUZUR HAKLARI BELİRLENECEK Sözcü gazetesinin haberine göre, İBB şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BİMTAŞ) yönetim kurulu başkanlığı, şirket hissedarlarına “Pay sahibimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şirketimize tebliğ edilen ihbarname ile şirketimiz genel kurulu olağanüstü olarak 26 Ağustos 2019 günü toplanacak” duyurusunu yaptı. Yönetim Kurulu üyesi ve genel müdür Arif Peyami Başkaraca imzalı duyuru ilanına göre olağanüstü genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri seçilecek, görev süreleri ve huzur hakları (aylık ücretleri) belirlenecek. Şirketin kar dağıtımı ve kar dağıtım tarihi konusundaki öneri de görüşülecek. AYNI GÜN, AYNI YERDE İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş (İSBAK), İstanbul Halk Ekmek A.Ş, İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTON), İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) de aynı gündemde aynı gün olağanüstü genel kurul toplantılarını gerçekleştirecek. Olağanüstü genel kurul toplantılarının hepsi Bakırköy'deki İBB İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü toplantı salonunda ayrı ayrı saatlerde yapılacak.    

  İBB’nin iştirak şirketlerinden olağanüstü genel kurul kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iştirak şirketleri yöneticilerine yaptığı istifa ve olağanüstü genel kurul çağrısı sonrası BİMTAŞ, İSBAK, Halk Ekmek A.Ş, İSTON ve İSYÖN 26 Ağustos’ta olağanüstü genel kurul yapacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin personelinin yüzde 80'ini, bütçesinin üçte ikisini oluşturan 30 iştirak şirketinde yaşanan istifa krizinde yeni bir gelişme yaşandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Şirketlere hakim değilim” diyerek yaptığı istifa çağrılarının ardından yönetim kurulu başkanları, vekilleri istifa etmiş, genel müdürler de görevlerinden alınmıştı. İmamoğlu'nun şirketlerin bir an önce olağanüstü genel kurullarını toplanması yönündeki talimatının ardından şirket yönetimleri olağanüstü genel kurul toplantıları için duyurularını yapmaya başladı.

YENİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ VE HUZUR HAKLARI BELİRLENECEK

Sözcü gazetesinin haberine göre, İBB şirketlerinden Boğaziçi İnşaat Müşavirlik Teknik Hizmetler Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (BİMTAŞ) yönetim kurulu başkanlığı, şirket hissedarlarına “Pay sahibimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından şirketimize tebliğ edilen ihbarname ile şirketimiz genel kurulu olağanüstü olarak 26 Ağustos 2019 günü toplanacak” duyurusunu yaptı. Yönetim Kurulu üyesi ve genel müdür Arif Peyami Başkaraca imzalı duyuru ilanına göre olağanüstü genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri seçilecek, görev süreleri ve huzur hakları (aylık ücretleri) belirlenecek. Şirketin kar dağıtımı ve kar dağıtım tarihi konusundaki öneri de görüşülecek.

AYNI GÜN, AYNI YERDE

İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş (İSBAK), İstanbul Halk Ekmek A.Ş, İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSTON), İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) de aynı gündemde aynı gün olağanüstü genel kurul toplantılarını gerçekleştirecek. Olağanüstü genel kurul toplantılarının hepsi Bakırköy'deki İBB İştirakler Koordinasyon Müdürlüğü toplantı salonunda ayrı ayrı saatlerde yapılacak.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.