İhbarlı Cep Telefonu ve Kırmızı Işık Denetimi Gerçekleştirildi

POLİS & ADLİYE 24.08.2020 - 11:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1369+ kez okundu.
 

İhbarlı Cep Telefonu ve Kırmızı Işık Denetimi Gerçekleştirildi

İhbarlı Cep Telefonu ve Kırmızı Işık Denetimi Gerçekleştirildi   Yaygın trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke kabul edilmekte, trafik denetimleri etkin bir şekilde yapılmadığında çeşitli kural ihlallerinin arttığı görülmektedir. Bu yönde alınan tüm tedbirlere rağmen, trafik kural ve kısıtlamalarına karşı duyarlı olmayan sürücülerin; seyir halinde cep telefonu kullanmaya devam ettikleri, trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmaları nedeniyle tehlike ve uyarı işaretlerine bile çoğu zaman duyarsız kaldıkları, şerit izleme, takip mesafesi ve kavşak kurallarına uymamaları nedeniyle çok sayıda kazaya karıştıkları, Elektronik Denetim Sistemlerinin bulunmadığı ve trafik ekiplerinin bulunmadığı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yaptıkları gözlemlenmektedir. Trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 19-20 Ağustos 2020 tarihlerinde sivil ve resmi ekiplerimizin katılımıyla “ihbarlı cep telefonu ve kırmızı ışık” ihlallerine yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde 97.376 araç/sürücüsü denetlendi. 7.493 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan, 9.113 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden dolayı işlem yapıldı. 571 araç trafikten men edildi. 20 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı. Toplam 25.302 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı. Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize önce kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılar.

İhbarlı Cep Telefonu ve Kırmızı Işık Denetimi Gerçekleştirildi

 

Yaygın trafik denetimleri yoluyla ihlalleri azaltmak, tüm dünyada trafik güvenliği için temel ilke kabul edilmekte, trafik denetimleri etkin bir şekilde yapılmadığında çeşitli kural ihlallerinin arttığı görülmektedir.

Bu yönde alınan tüm tedbirlere rağmen, trafik kural ve kısıtlamalarına karşı duyarlı olmayan sürücülerin; seyir halinde cep telefonu kullanmaya devam ettikleri, trafikte dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanmaları nedeniyle tehlike ve uyarı işaretlerine bile çoğu zaman duyarsız kaldıkları, şerit izleme, takip mesafesi ve kavşak kurallarına uymamaları nedeniyle çok sayıda kazaya karıştıkları, Elektronik Denetim Sistemlerinin bulunmadığı ve trafik ekiplerinin bulunmadığı kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yaptıkları gözlemlenmektedir.

Trafik güvenliğinin sağlanması, kural ihlalleri nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunun arttırılması amacıyla, 19-20 Ağustos 2020 tarihlerinde sivil ve resmi ekiplerimizin katılımıyla “ihbarlı cep telefonu ve kırmızı ışık” ihlallerine yönelik ülke genelinde eş zamanlı olarak özel denetim gerçekleştirildi.

Yapılan denetimlerde 97.376 araç/sürücüsü denetlendi.

  • 7.493 sürücüye seyir halinde cep telefonu kullanmaktan,
  • 9.113 sürücüye kırmızı ışık ihlalinden dolayı işlem yapıldı.
  • 571 araç trafikten men edildi.
  • 20 sürücü belgesi geçici olarak geri alındı.
  • Toplam 25.302 trafik kural ihlali tespit edilerek cezai işlem uygulandı.

Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize önce kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.