İstanbul’da 14 okul bugün de tatil

SİYASİ PARTİLER 27.09.2019 - 10:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1157+ kez okundu.
 

İstanbul’da 14 okul bugün de tatil

İstanbul Valiliği’nden okul tatili açıklaması: İstanbul’da 14 okul bugün de tatil İstanbul Valiliği detaylı teknik inceleme yapılması ön görülen 14 okulda okulların tatil edildiğini duyurdu. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle;   “Marmara Denizi, Silivri açıklarında dün meydana gelen deprem sonrasında faaliyete başlayan İstanbul Valiliği Acil Durum Yönetim Merkezi, çalışmalarına kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu kapsamda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca görevlendirilen teknik ekiplerimizce hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve işyerlerinde “ön tespit” incelemelerine başlanmıştır.   2 HASTANEDE HASAR TESPİT EDİLDİ   Bu çalışmalarında Silivri ve Küçükçekmece ilçelerimizdeki 2 hastanemizde yapısal olmayan küçük çaplı hasar tespit edilmiş, ancak hastanelerimizde hizmetin sunumuna engel bir durumun bulunmadığı anlaşılmıştır.   14 OKULDA HASAR   Hasar ihbarında bulunulan (55) okulumuzun tamamı kontrol edilmiş, detaylı teknik inceleme yapılması öngörülen (14) okulumuzda bugün (1 gün süreyle) aşağıda belirtilen okullarımızda eğitim-öğretime ara verilmiştir. Belirtilen okullar haricindeki (7046) okulumuzda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.   464 BİNA HAKKINDA HASAR İHBARI     İlimiz genelinde bu sabaha kadar, toplam 464 bina hakkında hasar ihbarında bulunulmuştur. Bu yapılar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce oluşturulan 135 ayrı Ön Tespit İnceleme Ekibi tarafından en kısa sürede kontrol edilerek, ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.   ASILSIZ SES KAYITLARI HAKKINDA İŞLEM   Dün gece saatlerinde sosyal medya ve çeşitli sosyal ağlarda depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtları paylaşanlar hakkında, adli ve idari makamlarca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. AFAD Acil Durum Yönetimi Merkezimiz, yaşadığımız depremin olumsuz etkileri ve önümüzdeki süreçte alınması gereken ilave tedbir ve kararların belirlenmesi için 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Deprem sonrası hastanelerimize sevk edilen 34 vatandaşımızdan 20'si ayakta tedavi edilmiş,14 vatandaşımızın tedavileri çeşitli hastanelerimizde devam etmektedir. Şehrimize geçmiş olsun diyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”   1 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLEN OKULLAR   Sultangazi İstiklal İlkokulu, İstiklal Ortaokulu Gaziosmanpaşa Vefa Poyraz Anadolu Lisesi Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yenibosna Ortaokulu Büyükçekmece Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu Silivri Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu Arnavutköy Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu Nergiz Anaokulu Atatürk Kız MTAL Kanarya Ortaokulu Maltepe Halit Armay Anadolu Lisesi Çatalca Arif Nihat Asya MTAL

İstanbul Valiliği’nden okul tatili açıklaması: İstanbul’da 14 okul bugün de tatil

İstanbul Valiliği detaylı teknik inceleme yapılması ön görülen 14 okulda okulların tatil edildiğini duyurdu.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle;
 
“Marmara Denizi, Silivri açıklarında dün meydana gelen deprem sonrasında faaliyete başlayan İstanbul Valiliği Acil Durum Yönetim Merkezi, çalışmalarına kesintisiz olarak devam etmektedir. Bu kapsamda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca görevlendirilen teknik ekiplerimizce hastane, okul ve kamu binaları öncelikli olmak üzere, hasar ihbarı yapılan mesken ve işyerlerinde “ön tespit” incelemelerine başlanmıştır.
 
2 HASTANEDE HASAR TESPİT EDİLDİ
 
Bu çalışmalarında Silivri ve Küçükçekmece ilçelerimizdeki 2 hastanemizde yapısal olmayan küçük çaplı hasar tespit edilmiş, ancak hastanelerimizde hizmetin sunumuna engel bir durumun bulunmadığı anlaşılmıştır.
 
14 OKULDA HASAR
 
Hasar ihbarında bulunulan (55) okulumuzun tamamı kontrol edilmiş, detaylı teknik inceleme yapılması öngörülen (14) okulumuzda bugün (1 gün süreyle) aşağıda belirtilen okullarımızda eğitim-öğretime ara verilmiştir. Belirtilen okullar haricindeki (7046) okulumuzda, eğitim-öğretime ara verilmesini gerektiren herhangi bir bulguya rastlanılmamıştır.
 
464 BİNA HAKKINDA HASAR İHBARI
 
 
İlimiz genelinde bu sabaha kadar, toplam 464 bina hakkında hasar ihbarında bulunulmuştur. Bu yapılar, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'nce oluşturulan 135 ayrı Ön Tespit İnceleme Ekibi tarafından en kısa sürede kontrol edilerek, ilgili vatandaşlarımız bilgilendirilecektir.
 
ASILSIZ SES KAYITLARI HAKKINDA İŞLEM
 
Dün gece saatlerinde sosyal medya ve çeşitli sosyal ağlarda depreme ilişkin asılsız bilgi ve ses kayıtları paylaşanlar hakkında, adli ve idari makamlarca gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. AFAD Acil Durum Yönetimi Merkezimiz, yaşadığımız depremin olumsuz etkileri ve önümüzdeki süreçte alınması gereken ilave tedbir ve kararların belirlenmesi için 24 saat esasına göre görev yapmaktadır. Deprem sonrası hastanelerimize sevk edilen 34 vatandaşımızdan 20'si ayakta tedavi edilmiş,14 vatandaşımızın tedavileri çeşitli hastanelerimizde devam etmektedir. Şehrimize geçmiş olsun diyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
 
1 GÜN SÜREYLE TATİL EDİLEN OKULLAR
 
Sultangazi İstiklal İlkokulu, İstiklal Ortaokulu Gaziosmanpaşa Vefa Poyraz Anadolu Lisesi Bahçelievler Rehberlik ve Araştırma Merkezi Yenibosna Ortaokulu Büyükçekmece Mimar Sinan İlkokulu ve Ortaokulu Silivri Prof. Dr. Besim Üstünel Anaokulu Arnavutköy Şehit Er Tuncer Türkan Ortaokulu Küçükçekmece Tahsin Banguoğlu İlkokulu Nergiz Anaokulu Atatürk Kız MTAL Kanarya Ortaokulu Maltepe Halit Armay Anadolu Lisesi Çatalca Arif Nihat Asya MTAL
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.