İSTANBUL'DA ÇETE BASKINI

POLİS & ADLİYE 02.10.2020 - 06:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2197+ kez okundu.
 

İSTANBUL'DA ÇETE BASKINI

İSTANBUL'DA ÇETE BASKINI   Esnaftan haraç toplayan çeteye İstanbul merkezli 4 ilde operasyon: 31 gözaltı İstanbul Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinde esnafları tehdit edip haraca bağladıkları iddiasıyla aranan 36 şüpheliden aralarında örgüt liderlerinin de olduğu 31 kişi İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı. Silahlı suç örgütü üyelerinin terör örgütü bir çete üyesinin ise  cezaevinde tutuklu bulunduğu kaydedildi.   İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince;   Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinde halk ve esnaf üzerinde hâkimiyet kurmak için şiddet, korku yaratarak haksız kazanç sağladıkları, bu kazancı sağlamak için işyerlerini kurşunladıkları ve işyeri sahiplerini silahla yaralayarak zorla çek-senet imzalatıp işyerlerini değerinin çok altında ya da bedelsiz almaya çalıştıkları, örgütün tehditlerinden dolayı esnafın adli mercilere başvurmasını engelledikleri ayrıca örgüte finans sağlamak için, silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen ve bölgede sürekli birbiriyle çatışma halinde olan Kadir Y. ve Veli Ş. isimli şahısların liderliğini yürüttüğü iki farklı suç örgütüne yönelik 28.09.2020 günü saat: 05.30 sıralarında ilimiz Sancaktepe, Çekmeköy, Ataşehir, Tuzla ve Silivri ilçelerinde bulunan toplam (52) adres ile Çorum, Muğla ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda toplam (31) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, belirlenen ikamet, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda;    12 adet ruhsatsız tabanca,  7 adet kurusıkı tabanca,  2 adet pompalı tüfek,  550 adet değişik çaplarda dolu fişek,  28 adet dolu kartuş,  1 adet tabanca susturucu aparatı,  1 adet lazer aparatı,  1 adet seyyar dipçik,  1 adet polis rozeti ve kelepçe  2 adet balistik yelek,  102 gr. narkotik madde,  13.538.240 TL değerinde 27 adet farklı şahsa ait çek-senet ele geçirilmiştir.   Kamuoyunun bilgisine sunulur.

İSTANBUL'DA ÇETE BASKINI

 

Esnaftan haraç toplayan çeteye İstanbul merkezli 4 ilde operasyon: 31 gözaltı

İstanbul Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinde esnafları tehdit edip haraca bağladıkları iddiasıyla aranan 36 şüpheliden aralarında örgüt liderlerinin de olduğu 31 kişi İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonla yakalandı. Silahlı suç örgütü üyelerinin terör örgütü bir çete üyesinin ise  cezaevinde tutuklu bulunduğu kaydedildi.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince;
 
Sancaktepe ve Çekmeköy ilçelerinde halk ve esnaf üzerinde hâkimiyet kurmak için şiddet, korku yaratarak haksız kazanç sağladıkları, bu kazancı sağlamak için işyerlerini kurşunladıkları ve işyeri sahiplerini silahla yaralayarak zorla çek-senet imzalatıp işyerlerini değerinin çok altında ya da bedelsiz almaya çalıştıkları, örgütün tehditlerinden dolayı esnafın adli mercilere başvurmasını engelledikleri ayrıca örgüte finans sağlamak için, silah ve uyuşturucu madde ticareti yaptıkları tespit edilen ve bölgede sürekli birbiriyle çatışma halinde olan Kadir Y. ve Veli Ş. isimli şahısların liderliğini yürüttüğü iki farklı suç örgütüne yönelik 28.09.2020 günü saat: 05.30 sıralarında ilimiz Sancaktepe, Çekmeköy, Ataşehir, Tuzla ve Silivri ilçelerinde bulunan toplam (52) adres ile Çorum, Muğla ve Gaziantep illerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda toplam (31) şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, belirlenen ikamet, işyeri ve araçlarda yapılan aramalarda;
 
 12 adet ruhsatsız tabanca,
 7 adet kurusıkı tabanca,
 2 adet pompalı tüfek,
 550 adet değişik çaplarda dolu fişek,
 28 adet dolu kartuş,
 1 adet tabanca susturucu aparatı,
 1 adet lazer aparatı,
 1 adet seyyar dipçik,
 1 adet polis rozeti ve kelepçe
 2 adet balistik yelek,
 102 gr. narkotik madde,
 13.538.240 TL değerinde 27 adet farklı şahsa ait çek-senet ele geçirilmiştir.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.