İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu

POLİS & ADLİYE 25.08.2020 - 10:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1700+ kez okundu.
 

İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu

İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu   İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanması ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;   Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrenci alım mülakat sınavlarında örgüt mensuplarınca usulsüzlük yapıldığı tespit edilmiş, bu usulsüzlükler neticesinde Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna kayıt yaptırdığı ve örgütün mahrem imamları ile ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları belirlenen (62) hedef şahsın yakalanmasına yönelik 18.08.2020 günü İstanbul merkezli (16) ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda (44) şüpheli şahıs yakalanmış, çalışmaların devamında (10) şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alınan şahıs sayısı (54)’e yükselmiştir.   Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler dışında yakalanan (23) şahıstan (21)’i tutuklanmış, (1)’i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak suretiyle olmak üzere (2) şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.   İlimizde yakalanan ve 21.08.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilen (31) şüpheliden ise (14)’ü etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak suretiyle olmak üzere (17) şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, (14) şahıs ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.

İstanbul merkezli 16 ilde FETÖ operasyonu

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün Türk Silahlı Kuvvetlerindeki mahrem yapılanması ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;
 
Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca yapılan Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrenci alım mülakat sınavlarında örgüt mensuplarınca usulsüzlük yapıldığı tespit edilmiş, bu usulsüzlükler neticesinde Deniz Harp Okulu ve Deniz Astsubay Meslek Yüksek Okuluna kayıt yaptırdığı ve örgütün mahrem imamları ile ankesörlü hatlardan iletişim kurdukları belirlenen (62) hedef şahsın yakalanmasına yönelik 18.08.2020 günü İstanbul merkezli (16) ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda (44) şüpheli şahıs yakalanmış, çalışmaların devamında (10) şüpheli şahıs daha yakalanarak gözaltına alınan şahıs sayısı (54)’e yükselmiştir.
 
Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler dışında yakalanan (23) şahıstan (21)’i tutuklanmış, (1)’i etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak suretiyle olmak üzere (2) şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.
 
İlimizde yakalanan ve 21.08.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilen (31) şüpheliden ise (14)’ü etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak suretiyle olmak üzere (17) şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, (14) şahıs ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.