İSTANBUL MERKEZLİ  FETÖ OPERASYONU

POLİS & ADLİYE 25.11.2020 - 22:26, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2167+ kez okundu.
 

İSTANBUL MERKEZLİ  FETÖ OPERASYONU

İSTANBUL MERKEZLİ  FETÖ OPERASYONU İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal destek sağladıkları için İstanbul merkezli üç ilde 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 28 kişi yakalandı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada ''İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; 667 sayılı KHK ile kapatılan bir Vakıf adına tüzel ve gerçek kişilerden toplam 51.900.000,00₺ yardım toplandığı, toplanan yardımların bir kısmının KHK ile kapatılan ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne müzahir olan kurum ve kuruluşlara aktarıldığı, örgütün GABON ülkesindeki faaliyetlerinin finanse edildiği, söz konusu vakfa ait yurtlarda öğrencilerin, çalışanların ve esnafların katılımı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü adına sohbet toplantılarının yapıldığı, örgüte himmet toplandığı, örgütsel faaliyet yürütüldüğü tespit edilmiştir. Devam eden çalışmalarda soruşturmaya konu 27 şirketin söz konusu vakfa yardım eden tüzel kişilikler arasında yer aldığı, bu şirketlerin yetkilisi/ortağı işadamı şüphelilerden bir kısmının KHK ile kapatılan ve örgüte müzahir dernek üyeliklerinin bulunduğu, bilirkişi raporundan Bank Asya’yı fonladıkları, örgüte ait Derneğe para gönderdikleri, örgüte ait kurumlarda SGK kayıtlarının olduğu, örgütün üst yöneticileri ile irtibatlı oldukları, Bylock kayıtlarının ve gazete aboneliklerinin olduğu tespit edilmiştir. Soruşturmaya konu şirketlerin ortağı/yetkilisi olan şüpheli 38 hedef şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli, Ankara ve Şanlıurfa illerinde 18.11.2020 günü saat:06.00’da 33 adresi kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyon neticesinde 28 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tahkikat işlemleri devam etmektedir.   Kamuoyunun bilgisine sunulur.

İSTANBUL MERKEZLİ  FETÖ OPERASYONU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansal destek sağladıkları için İstanbul merkezli üç ilde 33 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle 28 kişi yakalandı.İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada

''İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne yönelik yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; 667 sayılı KHK ile kapatılan bir Vakıf adına tüzel ve gerçek kişilerden toplam 51.900.000,00₺ yardım toplandığı, toplanan yardımların bir kısmının KHK ile kapatılan ve FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne müzahir olan kurum ve kuruluşlara aktarıldığı, örgütün GABON ülkesindeki faaliyetlerinin finanse edildiği, söz konusu vakfa ait yurtlarda öğrencilerin, çalışanların ve esnafların katılımı ile FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü adına sohbet toplantılarının yapıldığı, örgüte himmet toplandığı, örgütsel faaliyet yürütüldüğü tespit edilmiştir. Devam eden çalışmalarda soruşturmaya konu 27 şirketin söz konusu vakfa yardım eden tüzel kişilikler arasında yer aldığı, bu şirketlerin yetkilisi/ortağı işadamı şüphelilerden bir kısmının KHK ile kapatılan ve örgüte müzahir dernek üyeliklerinin bulunduğu, bilirkişi raporundan Bank Asya’yı fonladıkları, örgüte ait Derneğe para gönderdikleri, örgüte ait kurumlarda SGK kayıtlarının olduğu, örgütün üst yöneticileri ile irtibatlı oldukları, Bylock kayıtlarının ve gazete aboneliklerinin olduğu tespit edilmiştir. Soruşturmaya konu şirketlerin ortağı/yetkilisi olan şüpheli 38 hedef şahsın yakalanmasına yönelik İstanbul merkezli, Ankara ve Şanlıurfa illerinde 18.11.2020 günü saat:06.00’da 33 adresi kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirilmiş, operasyon neticesinde 28 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tahkikat işlemleri devam etmektedir.

 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.