İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni alınan corona tedbirlerini açıkladı

YEREL YÖNETİMLER 04.11.2020 - 17:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1519+ kez okundu.
 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni alınan corona tedbirlerini açıkladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni alınan corona tedbirlerini açıkladı   İstanbul'da corona virüsü salgınına karşı yeni mesai düzenlemesine gidildi. Bir açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kamu kurumları dönüşümlü çalışacak" dedi. İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi konularının görüşüldüğü toplantının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bazı iş yerlerinin saat 22.00’dan sora faaliyetlerinin sona ereceğini belirterek, şunları söyledi; “Sayın Cumhurbaşkanımız dün yurt genelinde uygulanacak yeni bazı önlemler açıkladı. İçişleri Bakanlığımız, konuyla ilgili genelge yayımladı. Artık bazı işyerlerimizin çalışma saatleri 22.00’da sona erecek. Sizlerden gelen talep ve önerileri dikkate alıyor, her alanda denetimleri daha da arttırıyoruz. 22 Ağustostan itibaren 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ancak bireysel olarak önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi iş yerimizi denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz tehlikenin farkına varmalı, ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.” “KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAYIN” İstanbulluları uyaran Yerlikaya, salgının henüz bitmediğini ve kontrolü elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.   *İşçi ve İş veren sendikalarımız: Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Meslek odalarımız: İstanbul Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, TİM, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İş Dünyası STK'larımız: TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, Tüm Organize Sanayi Bölgelerimizin yönetimleri ile istişare ettik. *İl Pandemi Kurulumuzun tavsiye kararları bugün de İl Hıfzıssıhha Meclisimizde görüşülerek karara bağlandı. Hepimiz için, sağlığımız için, Sanayi kesiminde çalışanların, sabah saat: 07.00'da, mesaiye başlaması kararı alındı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacaktır.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yeni alınan corona tedbirlerini açıkladı

 

İstanbul'da corona virüsü salgınına karşı yeni mesai düzenlemesine gidildi. Bir açıklama yapan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kamu kurumları dönüşümlü çalışacak" dedi.

İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, sanayi sektörü çalışanları için erken mesai düzenlemesi ve kamuda esnek çalışma yöntemlerinin belirlenmesi konularının görüşüldüğü toplantının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya, bazı iş yerlerinin saat 22.00’dan sora faaliyetlerinin sona ereceğini belirterek, şunları söyledi;

“Sayın Cumhurbaşkanımız dün yurt genelinde uygulanacak yeni bazı önlemler açıkladı. İçişleri Bakanlığımız, konuyla ilgili genelge yayımladı. Artık bazı işyerlerimizin çalışma saatleri 22.00’da sona erecek. Sizlerden gelen talep ve önerileri dikkate alıyor, her alanda denetimleri daha da arttırıyoruz. 22 Ağustostan itibaren 2 milyon 289 bin denetim yaptık. Ancak bireysel olarak önlemlere uymada sorunumuz var. Artık kendimize gelmeliyiz. Birinin bizi iş yerimizi denetlemesine ihtiyaç duymadan, kendimiz tehlikenin farkına varmalı, ve tedbirlere harfiyen uymalıyız.”

“KONTROLÜ ELDEN BIRAKMAYIN”

İstanbulluları uyaran Yerlikaya, salgının henüz bitmediğini ve kontrolü elden bırakılmaması gerektiğini söyledi.

 

şçi ve İş veren sendikalarımız: Türk-İş, Hak-İş, Disk, Tisk, Meslek odalarımız: İstanbul Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, TİM, Deniz Ticaret Odası, Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliği, İş Dünyası STK'larımız: TÜSİAD, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, Tüm Organize Sanayi Bölgelerimizin yönetimleri ile istişare ettik.

*İl Pandemi Kurulumuzun tavsiye kararları bugün de İl Hıfzıssıhha Meclisimizde görüşülerek karara bağlandı. Hepimiz için, sağlığımız için, Sanayi kesiminde çalışanların, sabah saat: 07.00'da, mesaiye başlaması kararı alındı. Bu karar 9 Kasım Pazartesi tarihinden itibaren uygulanacaktır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.