Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği bugün yatırılıyor

EKONOMİ 05.05.2021 - 09:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2150+ kez okundu.
 

Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği bugün yatırılıyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.
Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği bugün yatırılıyor   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini yarın(BUGÜN) hesaplara yatırıyoruz” dedi. Bakan Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin yarın (bugün) hesaplara yatırılacağını bildirdi. Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olanlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını belirtti. Mart ayı sonu itibariyle biten kısa çalışma ödeneği, nisan, mayıs ve haziran ayları için de uzatılmıştı. Uzatma kararına göre, mart ayı itibariyle kısa çalışmadan yararlanan işverenler için nisan, mayıs ve haziranda ayrıca bir işlem yapılmadan, İŞKUR tarafından otomatik uzatma yapıldı. Salgın sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021 Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenler de durumlarını bildirerek, kısa çalışmaya dahil oldu. Aynı dönemde alınan kararlarla, 17 Mayıs itibariyle süresi bitecek olan işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği de haziran ayı sonuna kadar uzatıldı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Nisan ayına ilişkin Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemelerinin bugün hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Kısa çalışma ve işsizlik ödeneği bugün yatırılıyor

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerini yarın(BUGÜN) hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Bakan Bilgin, yaptığı yazılı açıklamada, nisan ayına ilişkin kısa çalışma ve işsizlik ödeneği ödemelerinin yarın (bugün) hesaplara yatırılacağını bildirdi. Bilgin, ödemelerin banka hesaplarına yatırılacağını, IBAN bilgileri bulunmayan veya hatalı olanlara da PTT üzerinden ödeme yapılacağını belirtti.

Mart ayı sonu itibariyle biten kısa çalışma ödeneği, nisan, mayıs ve haziran ayları için de uzatılmıştı. Uzatma kararına göre, mart ayı itibariyle kısa çalışmadan yararlanan işverenler için nisan, mayıs ve haziranda ayrıca bir işlem yapılmadan, İŞKUR tarafından otomatik uzatma yapıldı. Salgın sebebiyle daha önce işyerinde kısa çalışma uygulayan ancak 2021 Mart ayında kısa çalışma uygulamasından yararlanmayan işverenler de durumlarını bildirerek, kısa çalışmaya dahil oldu. Aynı dönemde alınan kararlarla, 17 Mayıs itibariyle süresi bitecek olan işten çıkarma yasağı ve ücretsiz izin desteği de haziran ayı sonuna kadar uzatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.