Koronavirüs vakaları sonrası hastaneler için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı.

SAĞLIK 18.03.2020 - 09:52, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1338+ kez okundu.
 

Koronavirüs vakaları sonrası hastaneler için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı.

Koronavirüs vakaları sonrası hastaneler için flaş karar! Resmi Gazete'de yayımlandı. Son dakika haberine göre Türkiye koronavirüs salgınına karşı seferber olmuşken hastanelerle ilgili de yeni bir karar alındı. Buna göre Hastane Afet ve Acil Durum Planları (HAP) Uygulama Yönetmeliği yürürlüğe girdi..Sağlık Bakanlığı'nın konu ile ilgili Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin amacı, ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin risk ve zarar azaltıcı önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve acil durumlarda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamak olarak belirlendi. .

Koronavirüs vakaları sonrası hastaneler için flaş karar! 'de yayımlandı.

Son dakika haberine göre Türkiye koronavirüs salgınına karşı seferber olmuşken hastanelerle ilgili de yeni bir karar alındı. Buna göre Hastane Afet ve  Planları () Uygulama Yönetmeliği yürürlüğe girdi..'nın konu ile ilgili Yönetmeliği 'de yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, ülke genelindeki tüm hastanelerin, afetlere ilişkin risk ve zarar azaltıcı önlem almalarını, yurt içinde meydana gelen afet ve larda sunulacak sağlık hizmetleri konusunda gerekli hazırlıkları önceden yapmalarını ve ilk 72 saat boyunca hastane dışından hiçbir yardım almaksızın kendi kendine yeterli olmalarını sağlamak olarak belirlendi.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.