MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR

YEREL YÖNETİMLER 31.05.2020 - 21:20, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1103+ kez okundu.
 

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR   İlgi: a) Maltepe Kaymakamlığı — İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.03.2020 tarih, bila sayılı yazısı ve eki.        b) Maltepe Kaymakamlığı - İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 30.03.2020 tarih, 1634 sayılı yazısı ve eki.        e) İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 30.03.2020 tarih ve 35732 sayılı yazısı ve eki.       Çin’in Vuhan kentinde başlayarak dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen korona virüs (covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alman önlemler kapsamında;      İlgi (a) yazı ekinde yer alan İstanbul Valiliği - İl Yazı İşleri Müdürlüğünün 26.03.2020 tarih ve 35415 sayılı yazılarında; “... 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeler hükmü uyarınca Büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesinin sağlanmalıdır...” denilmektedir.     Ayrıca Belediye Meclisi toplantılarının ertelenmesi hususunda alman tedbirle ilgili olarak yaşanan tereddütlerin giderilmesi amacıyla İstanbul Valiliği - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün İlgi (b) yazısı ekinde yer alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 27.03.2020 tarih ve 78185 sayılı görüş yazısında; “ ... 1- Meclis Toplantılarının ertelenmesi dolayısıyla Nisan Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının gerçekleştirilmemesi nedeniyle, bu aylarda görüşülmesi gereken konuların yapılacak ilk toplantıda görüşülerek karara bağlanması, 2- Belediye Meclisinin toplanamaması sebebiyle encümen ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçilememesi halinde ilk toplantıda seçimlerin yapılması, seçimler yapılıncaya kadar mevcut encümen ve ihtisas Komisyonu üyelerinin kamu hizmetlerinde devamlılık ilkesi gereği görevlerine devam etmesi gerekmektedir." denildiğinden,         5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. ve 20. Maddesi gereğince Maltepe Belediye Meclisince 06 Nisan 2020 Pazartesi günü yapılması gereken NİSAN ayı toplantısı ile MAYIS ve HAZİRAN ayı toplantılara İlgi (a), (b) ve (c) yazılar ve ekleri gereğince ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelendiği hususu İlan olunur.

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR

MALTEPE BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN
DUYURULUR

 

İlgi: a) Maltepe Kaymakamlığı — İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.03.2020 tarih, bila sayılı yazısı ve eki.
       b) Maltepe Kaymakamlığı - İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 30.03.2020 tarih, 1634 sayılı yazısı ve eki.
       e) İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 30.03.2020 tarih ve 35732 sayılı yazısı ve eki.
 

    Çin’in Vuhan kentinde başlayarak dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak nitelendirilen korona virüs (covid-19) salgınından vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alman önlemler kapsamında;

     İlgi (a) yazı ekinde yer alan İstanbul Valiliği - İl Yazı İşleri Müdürlüğünün 26.03.2020 tarih ve 35415 sayılı yazılarında; “... 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeler hükmü uyarınca Büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin Nisan, Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının ertelenmesinin sağlanmalıdır...” denilmektedir.

    Ayrıca Belediye Meclisi toplantılarının ertelenmesi hususunda alman tedbirle ilgili olarak yaşanan tereddütlerin giderilmesi amacıyla İstanbul Valiliği - Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün İlgi (b) yazısı ekinde yer alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı - Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün 27.03.2020 tarih ve 78185 sayılı görüş yazısında; “ ... 1- Meclis Toplantılarının ertelenmesi dolayısıyla Nisan Mayıs ve Haziran ayı toplantılarının gerçekleştirilmemesi nedeniyle, bu aylarda görüşülmesi gereken konuların yapılacak ilk toplantıda görüşülerek karara bağlanması, 2- Belediye Meclisinin toplanamaması sebebiyle encümen ve ihtisas komisyonu üyelerinin seçilememesi halinde ilk toplantıda seçimlerin yapılması, seçimler yapılıncaya kadar mevcut encümen ve ihtisas Komisyonu üyelerinin kamu hizmetlerinde devamlılık ilkesi gereği görevlerine devam etmesi gerekmektedir." denildiğinden,

        5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. ve 20. Maddesi gereğince Maltepe Belediye Meclisince 06 Nisan 2020 Pazartesi günü yapılması gereken NİSAN ayı toplantısı ile MAYIS ve HAZİRAN ayı toplantılara İlgi (a), (b) ve (c) yazılar ve ekleri gereğince ileri bir tarihte yapılmak üzere ertelendiği hususu İlan olunur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.