Maltepe'de 75 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

GÜNDEM 29.05.2020 - 16:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2110+ kez okundu.
 

Maltepe'de 75 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

Maltepe'de 75 gün sonra ilk cuma namazı kılındı Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm ülkede ibadete kapatılan camiler tedbirli olarak yeniden ibadete açılırken Maltepe'de ilk cuma namazı da kılındı. İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında 16 Mart'tan itibaren ülke genelindeki camiler ibadete kapatılmıştı. 18 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 29 Mayıs Cuma günü camilerin yeniden ibadete açılması kararının alınmasının ardından bugün Maltepe'de de 75 gün aradan sonra ilk cuma namazı kılındı. Maltepe Merkez Cumhuriyet cami,Orhan Gazi Parkı’ndaki 15 Temmuz Şehitler Camii,  Başıbüyük ,Gülsuyu,İdealtepe stadlarında kılınan cuma namazında vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak saf tutarken, cuma namazı boyunca maske taktılar ve seccadelerini de yanlarında getirdiler. Maltepe'de 29 Mayıs tarihinden itibaren camilerde belirlenen kurallar dahilinde ibadetler gerçekleştirildi Bugün Maltepe'de 42 camide cuma namazı yeniden kılındı  uzun zamandır kılınmayan cuma namazı sosyal mesafe korunarak eda edildi.  

Maltepe'de 75 gün sonra ilk cuma namazı kılındı

Koronavirüs salgını dolayısıyla tüm ülkede ibadete kapatılan camiler tedbirli olarak yeniden ibadete açılırken Maltepe'de ilk cuma namazı da kılındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı aldığı tedbirler kapsamında 16 Mart'tan itibaren ülke genelindeki camiler ibadete kapatılmıştı.



18 Mayıs Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde 29 Mayıs Cuma günü camilerin yeniden ibadete açılması kararının alınmasının ardından bugün Maltepe'de de 75 gün aradan sonra ilk cuma namazı kılındı.

Maltepe Merkez Cumhuriyet cami,Orhan Gazi Parkı’ndaki 15 Temmuz Şehitler Camii,  Başıbüyük ,Gülsuyu,İdealtepe stadlarında kılınan cuma namazında vatandaşlar, sosyal mesafe kurallarına uyarak saf tutarken, cuma namazı boyunca maske taktılar ve seccadelerini de yanlarında getirdiler.


Maltepe'de 29 Mayıs tarihinden itibaren camilerde belirlenen kurallar dahilinde ibadetler gerçekleştirildi

Bugün Maltepe'de 42 camide cuma namazı yeniden kılındı  uzun zamandır kılınmayan cuma namazı sosyal mesafe korunarak eda edildi.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.