Maltepe'de Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik!  

YEREL YÖNETİMLER 26.11.2020 - 12:24, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1324+ kez okundu.
 

Maltepe'de Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik!  

Maltepe'de Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik!   Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken Maltepe Belediyesi bugüne kadar sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarında; 32 bin 740 ton ambalaj,bin 117 ton bitkisel atık yağ, 81 bin 448 kg elektronik atık, 16 bin 700 kg atık pil,Bin 42 adet hava kirliliği denetimi, bin 606 asbest denetimi,20 bin 122 öğrenciye çevreyi koruma eğitimi verdi  Doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız veren Maltepe Belediyesi. “ Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik! ” sloganıyla yola çıkan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu çalışmalarda geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, plastik, cam ve kompozit ambalaj atıklarını kaynağından ayrı topluyor. Hem öğrencilere yönelik okullarda, hem de sitelerde, alışveriş merkezlerinde, marketlerde, muhtarlıklarda ve kamu binaları gibi bir çok yerde oluşturulan atık pil toplama noktaları sayesinde 2020 yılında 16 bin 700 kg atık pil toplandı.  Bitkisel atık yağların lavaboya ve çöpe dökülmemesi, yeraltı suları ve denizlerin kirlenmemesi için; belediye hizmet merkezlerine, muhtarlıklara, sitelere ve okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirildi. Maltepe Belediyesi tüm bu çalışmalar sonucunda ,bin 117 ton bitkisel atık yağ toplamayı başardı.  Belediye hizmet birimlerine, muhtarlıklara, işyerlerine ve teknoloji marketlerine yerleştirilen e-atık kutularıyla birçok toplama noktası kuruldu , ayrıca evlerden de bozulmuş ya da kullanım süresi dolmuş elektrikli ya da elektronik eşyalar alınıyor. Tüm bu e-atık toplama çalışmaları neticesinde 81 bin 448 kg elektronik atık  eşya toplandı  

Maltepe'de Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik!  

Çevre dostu projeleriyle dikkat çeken Maltepe Belediyesi bugüne kadar sürdürdüğü geri dönüşüm çalışmalarında; 32 bin 740 ton ambalaj,bin 117 ton bitkisel atık yağ, 81 bin 448 kg elektronik atık, 16 bin 700 kg atık pil,Bin 42 adet hava kirliliği denetimi, bin 606 asbest denetimi,20 bin 122 öğrenciye çevreyi koruma eğitimi verdi 

Doğal kaynaklarımızı koruyarak geleceğe ve ekonomiye yatırım yapılmasına katkıda bulunmak amacıyla geri dönüşüm çalışmalarına hız veren Maltepe Belediyesi. “ Çevreyi Koruduk,Umudu Yeşerttik! ” sloganıyla yola çıkan Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bu çalışmalarda geri dönüşümü mümkün olan kağıt, karton, plastik, cam ve kompozit ambalaj atıklarını kaynağından ayrı topluyor.

Hem öğrencilere yönelik okullarda, hem de sitelerde, alışveriş merkezlerinde, marketlerde, muhtarlıklarda ve kamu binaları gibi bir çok yerde oluşturulan atık pil toplama noktaları sayesinde 2020 yılında 16 bin 700 kg atık pil toplandı. 

Bitkisel atık yağların lavaboya ve çöpe dökülmemesi, yeraltı suları ve denizlerin kirlenmemesi için; belediye hizmet merkezlerine, muhtarlıklara, sitelere ve okullara atık yağ toplama bidonları yerleştirildi. Maltepe Belediyesi tüm bu çalışmalar sonucunda ,bin 117 ton bitkisel atık yağ toplamayı başardı.

 Belediye hizmet birimlerine, muhtarlıklara, işyerlerine ve teknoloji marketlerine yerleştirilen e-atık kutularıyla birçok toplama noktası kuruldu , ayrıca evlerden de bozulmuş ya da kullanım süresi dolmuş elektrikli ya da elektronik eşyalar alınıyor. Tüm bu e-atık toplama çalışmaları neticesinde 81 bin 448 kg elektronik atık  eşya toplandı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.