Maltepe'de CHP'nin 96'ıncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

SİYASİ PARTİLER 10.09.2019 - 07:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1762+ kez okundu.
 

Maltepe'de CHP'nin 96'ıncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Maltepe'de CHP'nin 96'ıncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı Maltepe'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.  Maltepede, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. CHP İlçe Başkanı Savaş Yücel,''Ata'mizin iki büyük eserinden biri olan ve Türkiye Cumhuriyet'ini kuran Cumhuriyet Halk Partisi 96. yilinda; "Hak, Hukuk, Adalet" mücadelesiyle yilmadan, sinmeden son kale olarak güclü ve emekci örgütüyle Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Cumhuriyet'i cani pahasina savunarak aydinlik yarinlara yürümeye devam edecektir.''dedi. CHP Maltepe İlçe Başkanlığı, CHP'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda tören düzenledi. Törene, CHP İlçe Başkanı Savaş Yücel'in yanı sıra CHP  Maltepe Belediye Başkan yardımcısı Savaş Eroğlu ,CHP Maltepe Belediye Meclis Üyeleri,CHP Maltepe Kadın Kolları Başkanı Selver Yamak Sönmez,CHP Maltepe Gençlik Kolları Başakanı Gökhan Demir ile partililer katıldı. Tören, İlçe Başkanı Savaş Yücel'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Yücel, "  Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş temellerinin 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’ne dayandığını söyleyen Yücel, “Bugün hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada kurulan en köklü, en eski partilerden biridir. Günümüzde hem Cumhuriyet’e hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırılar devam etmekte. Cuma günü İl Başkanımıza hiç olmayacak şekilde 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Yine aynı gün, Genel Başkanımıza Kuşadası’nda yumurtalı saldırı yapıldı. İktidarda olanlar, kışkırtarak hem Cumhuriyet’e hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırıları devam ettirmekteler. Ancak bizler, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak bu saldırılara karşı koyacağız. Hak, hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz. Adalet tecelli edene kadar, Türkiye tam demokrasiye geçene kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Maltepe'de CHP'nin 96'ıncı kuruluş yıl dönümü törenle kutlandı

Maltepe'de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı.

 Maltepede, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 96'ıncı kuruluş yıl dönümü, Atatürk Meydanında düzenlenen törenle kutlandı. CHP İlçe Başkanı Savaş Yücel,''Ata'mizin iki büyük eserinden biri olan ve Türkiye Cumhuriyet'ini kuran Cumhuriyet Halk Partisi 96. yilinda; "Hak, Hukuk, Adalet" mücadelesiyle yilmadan, sinmeden son kale olarak güclü ve emekci örgütüyle Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde Cumhuriyet'i cani pahasina savunarak aydinlik yarinlara yürümeye devam edecektir.''dedi.


CHP Maltepe İlçe Başkanlığı, CHP'nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Meydanı'nda tören düzenledi. Törene, CHP İlçe Başkanı Savaş Yücel'in yanı sıra CHP  Maltepe Belediye Başkan yardımcısı Savaş Eroğlu ,CHP Maltepe Belediye Meclis Üyeleri,CHP Maltepe Kadın Kolları Başkanı Selver Yamak Sönmez,CHP Maltepe Gençlik Kolları Başakanı Gökhan Demir ile partililer katıldı. Tören, İlçe Başkanı Savaş Yücel'in Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Çelenk sunumunun ardından bir konuşma yapan Yücel, "  Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş temellerinin 4 Eylül 1919 Sivas Kongresi’ne dayandığını söyleyen Yücel, “Bugün hak, hukuk ve adalet mücadelesini sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi, dünyada kurulan en köklü, en eski partilerden biridir. Günümüzde hem Cumhuriyet’e hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırılar devam etmekte. Cuma günü İl Başkanımıza hiç olmayacak şekilde 9 yıl 8 ay hapis cezası verildi. Yine aynı gün, Genel Başkanımıza Kuşadası’nda yumurtalı saldırı yapıldı. İktidarda olanlar, kışkırtarak hem Cumhuriyet’e hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırıları devam ettirmekteler. Ancak bizler, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri olarak bu saldırılara karşı koyacağız. Hak, hukuk mücadelemizi devam ettireceğiz. Adalet tecelli edene kadar, Türkiye tam demokrasiye geçene kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.