Maltepe'de eski eşini kurşun yağmuruna tutan şüpheliye dava

POLİS & ADLİYE 09.10.2020 - 10:57, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2051+ kez okundu.
 

Maltepe'de eski eşini kurşun yağmuruna tutan şüpheliye dava

Maltepe'de eski eşini kurşun yağmuruna tutan şüpheliye dava Maltepe'de çocuklarını icra yoluyla görmek için evine gelen eski eşini kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Murat Yavuz hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.   Maltepe Zümrütevler Mahallesinde 1 Temmuz 2020 tarihinde velayetleri babalarında olan 2 oğluyla görüşme hakkını kullanmak için icra memuru ile almaya giden boşandığı eşi Fatima Yılmaz'ısilahla vurarak ağır yaralayan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Murat Yavuzhakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatima Yılmaz ile Murat Yavuz'un eski eş oldukları ve 2016 yılında boşandıkları, müşterek iki çocuğun velayetinin babaya verildiği ve anne hakkında yaz tatilinde bir ay süre ile kişisel ilişki kurma kararı verildiği anlatıldı. Olay günü Fatima Yılmaz'ın çocukların teslimi için İstanbul Anadolu Adliyesi 17. İcra Dairesi personeli eşliğinde, görevli araç ile şüphelinin ikametinin önüne gittiği, müştekinin araçta kaldığı, sosyal çalışmacı Ömer Y. ve İcra dairesi memuru Gurbet P.'nin ikamete çıktığı belirtildi. Eski eşine defalarca kez ateş edip kaçmış İddianamede, görevli memurların çocukları görüşme amacıyla aşağı indirip araca bindirdikleri, bu sırada şüpheli Murat Yavuz'un da arkadan gelip araç içerisindeki çocukları çıkarıp eski eşine önce iki el ateş ettiği kaydedildi. Müştekinin can havli ile araçtan indiği, şüphelinin burada da müştekiye defalarca kez ateş ederek kaçtığı, aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Fatima Yılmaz'ın yoğun bakıma alındığı, şüphelinin aynı gün Kocaeli Gölcük'te yakalandığı anlatıldı.   15 yıla kadar hapsi istendi Şüpheli Murat Yavuz'un haksız tahrik veya meşru müdafaa hükümlerinden yararlanmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceğinin belirtildiği iddianamede, tutuklu Murat Yavuz'un, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianame gönderildiği Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Maltepe'de eski eşini kurşun yağmuruna tutan şüpheliye dava

Maltepe'de çocuklarını icra yoluyla görmek için evine gelen eski eşini kurşun yağmuruna tutarak ağır yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan Murat Yavuz hakkında 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

 

Maltepe Zümrütevler Mahallesinde 1 Temmuz 2020 tarihinde velayetleri babalarında olan 2 oğluyla görüşme hakkını kullanmak için icra memuru ile almaya giden boşandığı eşi Fatima Yılmaz'ısilahla vurarak ağır yaralayan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Murat Yavuzhakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Fatima Yılmaz ile Murat Yavuz'un eski eş oldukları ve 2016 yılında boşandıkları, müşterek iki çocuğun velayetinin babaya verildiği ve anne hakkında yaz tatilinde bir ay süre ile kişisel ilişki kurma kararı verildiği anlatıldı.

Olay günü Fatima Yılmaz'ın çocukların teslimi için İstanbul Anadolu Adliyesi 17. İcra Dairesi personeli eşliğinde, görevli araç ile şüphelinin ikametinin önüne gittiği, müştekinin araçta kaldığı, sosyal çalışmacı Ömer Y. ve İcra dairesi memuru Gurbet P.'nin ikamete çıktığı belirtildi.

Eski eşine defalarca kez ateş edip kaçmış

İddianamede, görevli memurların çocukları görüşme amacıyla aşağı indirip araca bindirdikleri, bu sırada şüpheli Murat Yavuz'un da arkadan gelip araç içerisindeki çocukları çıkarıp eski eşine önce iki el ateş ettiği kaydedildi. Müştekinin can havli ile araçtan indiği, şüphelinin burada da müştekiye defalarca kez ateş ederek kaçtığı, aldığı kurşunlarla ağır yaralanan Fatima Yılmaz'ın yoğun bakıma alındığı, şüphelinin aynı gün Kocaeli Gölcük'te yakalandığı anlatıldı.

 

15 yıla kadar hapsi istendi

Şüpheli Murat Yavuz'un haksız tahrik veya meşru müdafaa hükümlerinden yararlanmaya yönelik beyanlarına itibar edilemeyeceğinin belirtildiği iddianamede, tutuklu Murat Yavuz'un, 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 9 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi.

İddianame gönderildiği Anadolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi. Şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.