MALTEPE'DE NESLİ TÜKENEN ÇANLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI

POLİS & ADLİYE 30.06.2020 - 00:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1973+ kez okundu.
 

MALTEPE'DE NESLİ TÜKENEN ÇANLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI

MALTEPE'DE NESLİ TÜKENEN ÇANLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI Maltepe'de bir oto galeriye yapılan operasyonda, 1'i down sendromlu gümrük kaçağı 4 adet Makak cinsi maymun bulundu.Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında;   İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Canlı Hayvan Kaçakçılığı” konusu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında;   25.06.2020 tarihinde İlimiz Maltepe ilçesinde bulunan bir oto galeride nesli tükenmekte olan ve alım satımı yasaklanmış hayvanların bulunduğu bilgisinin edinilmesi üzerine, bahse konu adrese operasyon düzenlenmiş, adreste yapılan aramalarda; gümrük kaçağı olduğu tespit edilen (4) adet Makak cinsi maymun ele geçirilmiştir. Maymunlar üzerinde yapılan incelemede, (1) adet makak cinsi maymunun Down sendromlu olduğu belirlenmiş olup, bahse konu maymunlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmiştir. Konu ile ilgili yakalanan (1) şahıs hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” suçundan tahkikat devam etmektedir.   Kamuoyunun bilgisine sunulur.

MALTEPE'DE NESLİ TÜKENEN ÇANLI HAYVAN KAÇAKÇILIĞI

Maltepe'de bir oto galeriye yapılan operasyonda, 1'i down sendromlu gümrük kaçağı 4 adet Makak cinsi maymun bulundu.Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan basın açıklamasında;

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Canlı Hayvan Kaçakçılığı” konusu ile ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında;
 
25.06.2020 tarihinde İlimiz Maltepe ilçesinde bulunan bir oto galeride nesli tükenmekte olan ve alım satımı yasaklanmış hayvanların bulunduğu bilgisinin edinilmesi üzerine, bahse konu adrese operasyon düzenlenmiş, adreste yapılan aramalarda; gümrük kaçağı olduğu tespit edilen (4) adet Makak cinsi maymun ele geçirilmiştir.
Maymunlar üzerinde yapılan incelemede, (1) adet makak cinsi maymunun Down sendromlu olduğu belirlenmiş olup, bahse konu maymunlar, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ne teslim edilmiştir.
Konu ile ilgili yakalanan (1) şahıs hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme” suçundan tahkikat devam etmektedir.
 
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.