MALTEPE'DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

YEREL YÖNETİMLER 06.06.2021 - 12:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1956+ kez okundu.
 

MALTEPE'DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

MALTEPE'DE MUHTARLIK SEÇİMİ HEYECANI
MALTEPE'DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI   Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi'nde bugün muhtarlık seçimi heyecanı yaşandı. Seçmenler yeni muhtarlarını seçmek için sabah saat 08.00 itibari ile oy vermek için sandık başına gelmeye başladı. İstanbul'da muhtarlık seçimi için 14 mahallede toplan 62 adayla bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Seçimlerden biri de Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi'nde yaşandı. Seçime 3 aday katılırken, seçmenler oy vermek için seçimin yapıldığı Tepe İnşaat İlkokulu'na gelmeye başladı. Seçmenler okulda kurulan 5 sandıkta muhtarlarını seçmek için oy kullandı.  Muhtar adayı Erhan Tan, "Heyecanlıyız, bir yarışa girdik. Mahallemiz adına hayırlı olan neyse o olsun. Hayırlı olan kazansınö dedi. Diğer muhtar adayı Oktay Sağlam, "Mahallemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ben de mahallemiz için bu kutsal göreve aday oldum. Güzel projelerimiz var. Hayırlısı ile hepsini yavaş yavaş yerine getirmeye çalışacağız. Mahallemize hizmet vermeye çalışacağızö şeklinde konuştu. Mahallenin üçüncü muhtar adayı Fuat Güzey ise, "Büyükbakkalköy Mahallemiz için hayırlı olur inşallah. Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin. Mahallemizdeki bu seçimin adil bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu.  Seçmenler akşam saat 17.00'a kadar oylarını kullanarak muhtarlarını belirleyecek. Büyükbakkalköy, Maltepe Büyükbakkalköy, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Maltepe ilçesine bağlı 18 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Ataşehir ilçesine bağlı Ferhatpaşa ve Kayışdağı batısında Başıbüyük, Zümrütevler, Gülensu, Esenkent; doğusunda Sancaktepe ilçesine bağlı Fatih ve Kartal ilçesine bağlı Uğur Mumcu; güneyinde ise yine Kartal ilçesine bağlı Soğanlık ve Gümüşpınar mahalleleri bulunmaktadır. Mahallenin büyük bölümü ormanlarla kaplıdır. İlçenin yüölçümü olarak en büyük mahallesidir.   Büyükbakkalköy, 1966 yılına kadar Kartal kazası Samandıra bucağına bağlı bir köy olarak kaldı Daha sonraki dönemlerde idari yönetmeliklerde köy statüsü sona erdirilen Büyükbakkalköy, mahalle statüsüne geçti ve ayrı bir belediye haline gelen Maltepe ilçesine bağlandı. Geç Osmanlı döneminde, önce Üsküdar ve daha sonra Kartal kazalarına bağlı olan Büyükbakkalköy, yerleşimi çok eskilere giden bir Rum köyü. Arşivde, 1800’li yıllara kadar giden kimi belgelerde, Büyükbakkalköy’de Rum köylünün ödediği cizye, köyün muhtarı, papazı ve ahaliye dair bilgiler bulmak mümkün.Tarihsel olarak bakıldığında, Büyükbakkalköy’ün Samandıra bölgesindeki diğer Rum köyleriyle ilişkili bir yer olduğu görülüyor. Geçirdiği dönüşüm ve iktidar politikaları açısından da Paşaköy ve Küçükbakkalköy ile benzer dokulara sahip. Bu Rum köyleri, ulus-devlet kuruluşuyla hem nüfusları açısından hem de mekânsal kimlikleri açısından, arındırılması ve homojenleştirilmesi amaçlanan yerler arasında olmuş. Fakat yine de Rum mirası, çok uzun yıllar boyunca hem mekânsal anlamda hem de kolektif hafızada yaşamaya devam etmekte.
MALTEPE'DE MUHTARLIK SEÇİMİ HEYECANI

MALTEPE'DE OY KULLANMA İŞLEMİ BAŞLADI

 

Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi'nde bugün muhtarlık seçimi heyecanı yaşandı. Seçmenler yeni muhtarlarını seçmek için sabah saat 08.00 itibari ile oy vermek için sandık başına gelmeye başladı.

İstanbul'da muhtarlık seçimi için 14 mahallede toplan 62 adayla bugün seçim heyecanı yaşanıyor. Seçimlerden biri de Maltepe Büyükbakkalköy Mahallesi'nde yaşandı. Seçime 3 aday katılırken, seçmenler oy vermek için seçimin yapıldığı Tepe İnşaat İlkokulu'na gelmeye başladı. Seçmenler okulda kurulan 5 sandıkta muhtarlarını seçmek için oy kullandı. 

Muhtar adayı Erhan Tan, "Heyecanlıyız, bir yarışa girdik. Mahallemiz adına hayırlı olan neyse o olsun. Hayırlı olan kazansınö dedi.

Diğer muhtar adayı Oktay Sağlam, "Mahallemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ben de mahallemiz için bu kutsal göreve aday oldum. Güzel projelerimiz var. Hayırlısı ile hepsini yavaş yavaş yerine getirmeye çalışacağız. Mahallemize hizmet vermeye çalışacağızö şeklinde konuştu.

Mahallenin üçüncü muhtar adayı Fuat Güzey ise, "Büyükbakkalköy Mahallemiz için hayırlı olur inşallah. Rabbim herkese hayırlısını nasip etsin. Mahallemizdeki bu seçimin adil bir şekilde sonuçlanmasını temenni ediyorum" diye konuştu. 

Seçmenler akşam saat 17.00'a kadar oylarını kullanarak muhtarlarını belirleyecek.

Büyükbakkalköy, Maltepe

Büyükbakkalköyİstanbul'un Anadolu Yakası'nda bulunan Maltepe ilçesine bağlı 18 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Ataşehir ilçesine bağlı Ferhatpaşa ve Kayışdağı batısında BaşıbüyükZümrütevlerGülensuEsenkent; doğusunda Sancaktepe ilçesine bağlı Fatih ve Kartal ilçesine bağlı Uğur Mumcu; güneyinde ise yine Kartal ilçesine bağlı Soğanlık ve Gümüşpınar mahalleleri bulunmaktadır. Mahallenin büyük bölümü ormanlarla kaplıdır. İlçenin yüölçümü olarak en büyük mahallesidir.

 

Büyükbakkalköy, 1966 yılına kadar Kartal kazası Samandıra bucağına bağlı bir köy olarak kaldı Daha sonraki dönemlerde idari yönetmeliklerde köy statüsü sona erdirilen Büyükbakkalköy, mahalle statüsüne geçti ve ayrı bir belediye haline gelen Maltepe ilçesine bağlandı.

Geç Osmanlı döneminde, önce Üsküdar ve daha sonra Kartal kazalarına bağlı olan Büyükbakkalköy, yerleşimi çok eskilere giden bir Rum köyü. Arşivde, 1800’li yıllara kadar giden kimi belgelerde, Büyükbakkalköy’de Rum köylünün ödediği cizye, köyün muhtarı, papazı ve ahaliye dair bilgiler bulmak mümkün.Tarihsel olarak bakıldığında, Büyükbakkalköy’ün Samandıra bölgesindeki diğer Rum köyleriyle ilişkili bir yer olduğu görülüyor. Geçirdiği dönüşüm ve iktidar politikaları açısından da Paşaköy ve Küçükbakkalköy ile benzer dokulara sahip. Bu Rum köyleri, ulus-devlet kuruluşuyla hem nüfusları açısından hem de mekânsal kimlikleri açısından, arındırılması ve homojenleştirilmesi amaçlanan yerler arasında olmuş. Fakat yine de Rum mirası, çok uzun yıllar boyunca hem mekânsal anlamda hem de kolektif hafızada yaşamaya devam etmekte.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.