Maltepe'de Serap Caddesi’nin nostaljik sesi

KÜLTÜR-SANAT 05.11.2019 - 20:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2836+ kez okundu.
 

Maltepe'de Serap Caddesi’nin nostaljik sesi

Maltepe'de Serap Caddesi’nin nostaljik sesi   Maltepe Feyzullah mahallesi  Serap Caddesinden  geçerken, kulaklarınızı çeliveren bir ses duyarsınız. Yılların EMİN MÜZİK MARKET'ten gelen, biraz eski, biraz puslu ve geçmişe götüren ezgiler… Hem plaktan çalınan şarkılar hem de sıcacık, nostalji kokan bir mekân size göz kırpar. Önce kasetlerin, sonra CD’lerin, günümüzde ise online dinleme imkânlarının üstünü örttüğü taş plaklar sizi alır, geçmiş yıllara götürür. Plak, zamana meydan okuyan pek çok güzel anı gibi gönlümüzdeki yerini korumaya devam ediyor. Hatta gün geçtikçe, sesin ve müziğin bu saf hâli, plak dinleyenlerin sayısını da artırmaya başladı. Belki çocukluğumuz, belki ilk aşkımız, belki büyükbabamızın oturma odasına götürüveren plaklar… Biz de, tıpkı plak gibi yıllara meydan okuyan Emin Plak’ın ezgisine kulak verin ve Emin Bey ile nostaljik bir yolculuğa çıkın. NE VARSA, ESKİLERDE VAR… Emin Bey’in plaklarla olan ilişkisi ta 1984 yılına uzanıyor. O tarihte koleksiyoncu olarak başlayan Emin Bey, o yıllardan beri de profesyonel olarak plak satışı yaptığını söylüyor. “Türkiye’de plak işi bittikten sonra, plak satan adam benim” diyor. Neden bu işe başladığını da şöyle anlatıyor, “1988 yılında plak işi tamamen bitti. Kaset ve CD dönemine girince, ben başladım. Bu dükkânın özelliği de şu, Nostalji kasetler, VCD, DVD Filmler, klasik, caz, slow CD'ler, Kamera ve video kasetleri DVD ve CD 'ye aktarılır Karışık Türk sanat müziği, pop müzikleri, arabesk kasetler,CD'ler, oyun havaları, macera filmleri, komedi, drama, savaş ve romantik aşk filmleri, DVD ve CD olarak bulunuyor.Müzik kasetleri DVD ve CD 'ye aktarıyorum. Boş, dolu müzik kasetleri satıyorum.Eski yeni müzik cihazları satılır ve plak. Yani biz 1970’lerde ortaya çıkıp yok olmadık, aynen devam ediyoruz. Koleksiyoncu olduğumuz zamanlarda edindiğimiz bilgileri insanlara aktarmayı düşündük. Elimizde de devâsa bir birikim olduğu için, bunları insanlarla paylaşıp, satmaya başladım” diyor. Emin Bey, Maltepe’nin böyle konsept dükkânlara ihtiyacı olduğunu ve şu anda İstanbul’nun en büyük plak ve kaset deposunun kendilerinde olduğunu da sözlerine ekliyor. “İnsanları otuz yıl geriye götüren sadece bir şarkı…” Konu eski plaklar olunca, antikadan da bahsetmemek olmazdı. Emi Beny, plaklar ve antikalar arasında bağ kurarak şunları söylüyor, “Antika kavramı vardı eskiden, işte kilimler, gaz lambaları falan… İnsanlar çocukken gördükleri nostaljik eşyalara o kadar özlemle bakıyorlar ki… Örneğin burada eski plakları vardı, görünce, ‘A, babam bunları getiriyordu’ diyor. Düşünün, insanları otuz yıl geriye götüren sadece bir şarkı, ya da bir fotoğraf, ya da bir koku. Bunu gördüğü zaman hemen kendi içinde yirmi-otuz  yıl geriye gidiyor. Biz de müziği çok seviyoruz işte.” Yolunuz Maltepe'ye düşerse muhakkak uğrayın EMİN MÜZİK MARKET Emin Yaprak  Feyzullah mahallesi, Serap Caddesi, No: 2/B Maltepe/ İstanbul.   Tel: 0532 494 58 40

Maltepe'de Serap Caddesi’nin nostaljik sesi

 

Maltepe Feyzullah mahallesi  Serap Caddesinden  geçerken, kulaklarınızı çeliveren bir ses duyarsınız. Yılların EMİN MÜZİK MARKET'ten gelen, biraz eski, biraz puslu ve geçmişe götüren ezgiler… Hem plaktan çalınan şarkılar hem de sıcacık, nostalji kokan bir mekân size göz kırpar. Önce kasetlerin, sonra CD’lerin, günümüzde ise online dinleme imkânlarının üstünü örttüğü taş plaklar sizi alır, geçmiş yıllara götürür. Plak, zamana meydan okuyan pek çok güzel anı gibi gönlümüzdeki yerini korumaya devam ediyor. Hatta gün geçtikçe, sesin ve müziğin bu saf hâli, plak dinleyenlerin sayısını da artırmaya başladı. Belki çocukluğumuz, belki ilk aşkımız, belki büyükbabamızın oturma odasına götürüveren plaklar… Biz de, tıpkı plak gibi yıllara meydan okuyan Emin Plak’ın ezgisine kulak verin ve Emin Bey ile nostaljik bir yolculuğa çıkın.

NE VARSA, ESKİLERDE VAR…

Emin Bey’in plaklarla olan ilişkisi ta 1984 yılına uzanıyor. O tarihte koleksiyoncu olarak başlayan Emin Bey, o yıllardan beri de profesyonel olarak plak satışı yaptığını söylüyor. “Türkiye’de plak işi bittikten sonra, plak satan adam benim” diyor. Neden bu işe başladığını da şöyle anlatıyor, “1988 yılında plak işi tamamen bitti. Kaset ve CD dönemine girince, ben başladım. Bu dükkânın özelliği de şu, Nostalji kasetler, VCD, DVD Filmler, klasik, caz, slow CD'ler, Kamera ve video kasetleri DVD ve CD 'ye aktarılır Karışık Türk sanat müziği, pop müzikleri, arabesk kasetler,CD'ler, oyun havaları, macera filmleri, komedi, drama, savaş ve romantik aşk filmleri, DVD ve CD olarak bulunuyor.Müzik kasetleri DVD ve CD 'ye aktarıyorum. Boş, dolu müzik kasetleri satıyorum.Eski yeni müzik cihazları satılır ve plak.

Yani biz 1970’lerde ortaya çıkıp yok olmadık, aynen devam ediyoruz. Koleksiyoncu olduğumuz zamanlarda edindiğimiz bilgileri insanlara aktarmayı düşündük. Elimizde de devâsa bir birikim olduğu için, bunları insanlarla paylaşıp, satmaya başladım” diyor. Emin Bey, Maltepe’nin böyle konsept dükkânlara ihtiyacı olduğunu ve şu anda İstanbul’nun en büyük plak ve kaset deposunun kendilerinde olduğunu da sözlerine ekliyor.

“İnsanları otuz yıl geriye götüren sadece bir şarkı…”

Konu eski plaklar olunca, antikadan da bahsetmemek olmazdı. Emi Beny, plaklar ve antikalar arasında bağ kurarak şunları söylüyor, “Antika kavramı vardı eskiden, işte kilimler, gaz lambaları falan… İnsanlar çocukken gördükleri nostaljik eşyalara o kadar özlemle bakıyorlar ki… Örneğin burada eski plakları vardı, görünce, ‘A, babam bunları getiriyordu’ diyor. Düşünün, insanları otuz yıl geriye götüren sadece bir şarkı, ya da bir fotoğraf, ya da bir koku. Bunu gördüğü zaman hemen kendi içinde yirmi-otuz  yıl geriye gidiyor. Biz de müziği çok seviyoruz işte.”

Yolunuz Maltepe'ye düşerse muhakkak uğrayın

EMİN MÜZİK MARKET Emin Yaprak  Feyzullah mahallesi, Serap Caddesi, No: 2/B Maltepe/ İstanbul.   Tel: 0532 494 58 40

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.