Maltepe meydanında binlerce kişiye aşure dağıtıldı

YEREL YÖNETİMLER 12.09.2019 - 23:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1750+ kez okundu.
 

Maltepe meydanında binlerce kişiye aşure dağıtıldı

Maltepe meydanında binlerce kişiye aşure dağıtıldı   Maltepe Belediyesi, ilçe meydanında kurduğu aşure kazanlarıyla binlerce kişiye aşure dağıttı. Birçok inanç önderiyle birlikte dağıtılan aşurenin dağıtımı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Artık bu kazanlarda kaynayan aşlarımız barış ve dostluk için pişsin. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah” dedi. Yas-ı Matem oruçlarının tutulduğu Muharrem ayının 13.  gününde, Maltepe ilçe meydanında dev aşure kazanları kuruldu. Aşure dağıtımına büyük ilgi gösteren Maltepeliler, uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure dağıtımına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,CHP Maltepe ilçe başkanı Savaş Yücel, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yanı sıra, Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Musa Güzel, Maltepe Merkez Cami İmamı Bahri Kazan, Maltepe Merkez Cami din görevlilerinden Necip Demirel, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz ve İstanbul Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal katıldı. “ARTIK BU KAZANLARDA DOSTLUK PİŞSİN ” Aşure dağıtım öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu ay çok kutsal bir ay. Kerbela olaylarının yaşandığı o acının, insanlık dramının bir daha insanlara yaşatılmaması temennisiyle bugün bir araya geldik. Hazreti Peygamber Efendimizin değerli torunlarından, ehlibeyt üyesi Hz. Hüseyin’in ve aile fertlerinin Kerbela’da şehit edilmesinin ardından asırlar geçmiş olmasına rağmen bu acı, bu yas insanlık tarihinde asla unutulmadı, unutulmayacak da. Unutulmayacak diyorum, diliyorum ki bu, tüm insanlığa ibret olsun. Artık bu kazanlarda kaynayan aşlarımız barış ve dostluk için pişsin. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Amin diyen dilleriniz dert görmesin. Dua için kalkan elleriniz asla geri dönmesin diyorum. Hepiniz hoş geldiniz, inşallah bu birlik ve beraberliğimiz de Maltepe’de pekişerek çalışmalarımızı sizlerin onayıyla devam ettireceğiz” dedi. Kılıç’tan sonra söz alan Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat ise şunları söyledi: “Ben de burada bulunan tüm canları, dostları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aşure aynı zamanda kardeşliğin, bir arada olmanın, iyiliğin de sembolüdür. O anlamda hep de söylüyorum. Dünyanın hiçbir bölgesinde, dünyanın hiçbir insanını, toplumu Kerbelalar yaşamasın diyoruz. O yüzden de birbirimize saygı duyacağız, seveceğiz. Bu ülkede hep birlikte, bir arada yaşayacağız.” Konuşmalar sonrası Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Musa Güzel tarafında, dua verildi. Daha sonra Başkan Kılıç ve beraberindekiler aşure dağıttı.

Maltepe meydanında binlerce kişiye aşure dağıtıldı

 

Maltepe Belediyesi, ilçe meydanında kurduğu aşure kazanlarıyla binlerce kişiye aşure dağıttı. Birçok inanç önderiyle birlikte dağıtılan aşurenin dağıtımı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Artık bu kazanlarda kaynayan aşlarımız barış ve dostluk için pişsin. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah” dedi.
Yas-ı Matem oruçlarının tutulduğu Muharrem ayının 13.  gününde, Maltepe ilçe meydanında dev aşure kazanları kuruldu. Aşure dağıtımına büyük ilgi gösteren Maltepeliler, uzun kuyruklar oluşturdu. Aşure dağıtımına Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç,CHP Maltepe ilçe başkanı Savaş Yücel, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların yanı sıra, Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat, Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Musa Güzel, Maltepe Merkez Cami İmamı Bahri Kazan, Maltepe Merkez Cami din görevlilerinden Necip Demirel, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı Başkanı Timur Topuz ve İstanbul Protestan Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal katıldı.
“ARTIK BU KAZANLARDA DOSTLUK PİŞSİN ”
Aşure dağıtım öncesinde konuşan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu ay çok kutsal bir ay. Kerbela olaylarının yaşandığı o acının, insanlık dramının bir daha insanlara yaşatılmaması temennisiyle bugün bir araya geldik. Hazreti Peygamber Efendimizin değerli torunlarından, ehlibeyt üyesi Hz. Hüseyin’in ve aile fertlerinin Kerbela’da şehit edilmesinin ardından asırlar geçmiş olmasına rağmen bu acı, bu yas insanlık tarihinde asla unutulmadı, unutulmayacak da. Unutulmayacak diyorum, diliyorum ki bu, tüm insanlığa ibret olsun. Artık bu kazanlarda kaynayan aşlarımız barış ve dostluk için pişsin. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın inşallah. Amin diyen dilleriniz dert görmesin. Dua için kalkan elleriniz asla geri dönmesin diyorum. Hepiniz hoş geldiniz, inşallah bu birlik ve beraberliğimiz de Maltepe’de pekişerek çalışmalarımızı sizlerin onayıyla devam ettireceğiz” dedi.
Kılıç’tan sonra söz alan Avrupa Alevi Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Mat ise şunları söyledi: “Ben de burada bulunan tüm canları, dostları saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Aşure aynı zamanda kardeşliğin, bir arada olmanın, iyiliğin de sembolüdür. O anlamda hep de söylüyorum. Dünyanın hiçbir bölgesinde, dünyanın hiçbir insanını, toplumu Kerbelalar yaşamasın diyoruz. O yüzden de birbirimize saygı duyacağız, seveceğiz. Bu ülkede hep birlikte, bir arada yaşayacağız.” Konuşmalar sonrası Şahkulu Sultan Dergâhı Dedesi Musa Güzel tarafında, dua verildi. Daha sonra Başkan Kılıç ve beraberindekiler aşure dağıttı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.