MALTEPE'NİN 2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK

YEREL YÖNETİMLER 06.10.2021 - 20:05, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2011+ kez okundu.
 

MALTEPE'NİN 2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK

Maltepe Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi, 674 milyon 904 bin lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi.
MALTEPE'NİN 2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK  2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK  Maltepe Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi,  674 milyon 904 bin lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi. Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, 2022 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek karara bağlandı. 2022 yılı bütçesi, tasarruf önlemleri gözetilerek, kaynakların en etkin şekilde kullanımını sağlayacak şekilde hazırlandı. Toplantı, Maltepe Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Yusuf Koçhan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis’te grubu olan siyasi parti temsilcilerinin ve belediye meclis üyelerinin bütçe üzerine konuşmalarının ardından tek tek oylanarak karara bağlandı.  ‘TASARRUF TEDBİRLERİMİZİ ALDIK’ Maltepe Belediye Meclis üyesi ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, bütçe üzerine bir sunum yaptı. 2016-2021 yılları bütçe gelir-gider gerçekleşmelerini paylaşan Döner, şeffaf belediyeciliğin önemine dikkat çekerek 2021 yılı Ocak- Haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini de sundu. Geçtiğimiz haziran ayında Kamu Kurumlarına Yönelik Tasarruf Tedbirleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yayımlandığını anımsatan Döner, “Altıncı yılın sonunda bütçemizi tasarruf bütçesi olarak gerçekleştirdik. Beş yıldır ekonominin gidişatından endişe duyduk. Tasarruf tedbirlerimizi alarak bütçemizi oluşturduk. Yani önce bütçeyi oluşturup sonra tasarrufu yapmadık. Beş yıl boyunca kaynakları en etkin şekilde kullanarak, yönetebilen bir belediye olduğumuzu gösterdik. 2022 yılında tasarruf tedbirlerinin ön planda tutulduğu, kaynakların optimum verimlilikle kullanılacağı bir bütçe olacak. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi borçlanma öngörülmüyor. 2022 yılı bütçesin personel giderlerindeki artış, enflasyon ve dövizde meydana gelen olağanüstü artışlara rağmen geçen yıla oranla yüzde 23,8 arttırılarak 674 milyon 904 bin TL olmuştur. Bütçe giderleri içindeki en önemli payı personel giderleri oluşturmaktadır. Pandemi sonrası işsizlik oranlarının giderek arttığı bir dönemde yarattığımız istihdam için mutluyuz.” dedi.    ‘HERKESE EŞİT HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ’ Bütçenin onaylanmasının ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bütçe görüşmeleri sırasında katkı sunan herkese teşekkür etti. Kılıç, bütçenin , Maltepe’nin kaynaklarının verimli şekilde kullanılarak, herkese eşit hizmet için hazırlandığını vurgulayarak “Kendisini çocuklara, gençlere, emekliye, kadına, işsize, öğrenciye karşı sorumlu hisseden herkes, ülkeye, halka vefa borcu olduğunu düşünen herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Bizde öyle yaklaşmak zorundayız. Görüşmeler sırasında tek bir kişi bile olsa farklı düşünüyorsa oy çokluğuna bakmadan o sesi dinlemenin, eleştiriyi, öneriyi dikkate alarak belediyeye yön verirken, yol verirken değerlendirmek gerekir.” diye konuştu.  
Maltepe Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi, 674 milyon 904 bin lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi.

MALTEPE'NİN 2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK 

2022 YILI BÜTÇESİ TASARRUF BÜTÇESİ OLACAK 

Maltepe Belediyesi’nin 2022 yılı bütçesi,  674 milyon 904 bin lira olarak, oy çokluğuyla kabul edildi. Maltepe Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantılarının ikinci birleşiminde, 2022 yılı performans programı uygulaması ve bütçesi görüşülerek karara bağlandı. 2022 yılı bütçesi, tasarruf önlemleri gözetilerek, kaynakların en etkin şekilde kullanımını sağlayacak şekilde hazırlandı. Toplantı, Maltepe Belediye Meclisi Birinci Başkanvekili Yusuf Koçhan Başkanlığı’nda, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Meclis’te grubu olan siyasi parti temsilcilerinin ve belediye meclis üyelerinin bütçe üzerine konuşmalarının ardından tek tek oylanarak karara bağlandı. 

‘TASARRUF TEDBİRLERİMİZİ ALDIK’

Maltepe Belediye Meclis üyesi ve Mali Hizmetlerden Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, bütçe üzerine bir sunum yaptı. 2016-2021 yılları bütçe gelir-gider gerçekleşmelerini paylaşan Döner, şeffaf belediyeciliğin önemine dikkat çekerek 2021 yılı Ocak- Haziran ayı bütçe gerçekleşmelerini de sundu. Geçtiğimiz haziran ayında Kamu Kurumlarına Yönelik Tasarruf Tedbirleri Hakkında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yayımlandığını anımsatan Döner, “Altıncı yılın sonunda bütçemizi tasarruf bütçesi olarak gerçekleştirdik. Beş yıldır ekonominin gidişatından endişe duyduk. Tasarruf tedbirlerimizi alarak bütçemizi oluşturduk. Yani önce bütçeyi oluşturup sonra tasarrufu yapmadık. Beş yıl boyunca kaynakları en etkin şekilde kullanarak, yönetebilen bir belediye olduğumuzu gösterdik. 2022 yılında tasarruf tedbirlerinin ön planda tutulduğu, kaynakların optimum verimlilikle kullanılacağı bir bütçe olacak. Bu yılda önceki yıllarda olduğu gibi borçlanma öngörülmüyor. 2022 yılı bütçesin personel giderlerindeki artış, enflasyon ve dövizde meydana gelen olağanüstü artışlara rağmen geçen yıla oranla yüzde 23,8 arttırılarak 674 milyon 904 bin TL olmuştur. Bütçe giderleri içindeki en önemli payı personel giderleri oluşturmaktadır. Pandemi sonrası işsizlik oranlarının giderek arttığı bir dönemde yarattığımız istihdam için mutluyuz.” dedi. 
 
‘HERKESE EŞİT HİZMET İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Bütçenin onaylanmasının ardından konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bütçe görüşmeleri sırasında katkı sunan herkese teşekkür etti. Kılıç, bütçenin , Maltepe’nin kaynaklarının verimli şekilde kullanılarak, herkese eşit hizmet için hazırlandığını vurgulayarak “Kendisini çocuklara, gençlere, emekliye, kadına, işsize, öğrenciye karşı sorumlu hisseden herkes, ülkeye, halka vefa borcu olduğunu düşünen herkes elini taşın altına koymak zorundadır. Bizde öyle yaklaşmak zorundayız. Görüşmeler sırasında tek bir kişi bile olsa farklı düşünüyorsa oy çokluğuna bakmadan o sesi dinlemenin, eleştiriyi, öneriyi dikkate alarak belediyeye yön verirken, yol verirken değerlendirmek gerekir.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.