Memurların öğle yemeği ücreti belli oldu

EKONOMİ 15.01.2020 - 09:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1686+ kez okundu.
 

Memurların öğle yemeği ücreti belli oldu

    Memurların öğle yemeği ücreti belli oldu Memur ve sözleşmeli memurlardan 2020 yılı için alınacak asgari yemek ücretleri belli oldu. Buna göre memurlardan öğün başına 1.48-7.10 TL arasında yemek ücreti alınacak. Memurun yemek ücreti yaklaşık yüzde 10 zamlandı. Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğe göre yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak. Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınacak. Memurların öğle yemekleri için derecelerine göre alınacak asgari tutar şu şekilde: Yemek hizmetlerini daha farklılaştırmak isteyen kurumlar memurlardan daha yüksek bir ücret tahsil edebilecek.

 

 

Memurların öğle yemeği ücreti belli oldu

Memur ve sözleşmeli memurlardan 2020 yılı için alınacak asgari yemek ücretleri belli oldu. Buna göre memurlardan öğün başına 1.48-7.10 TL arasında yemek ücreti alınacak. Memurun yemek ücreti yaklaşık yüzde 10 zamlandı.

Resmi Gazete’de yer alan yönetmeliğe göre yiyecek yardımının gerektirdiği giderler, yemek maliyetlerinin Ankara, İstanbul ve İzmir illeri için üçte ikisini, diğer iller için yarısını aşmamak üzere kurum bütçelerine konulan ödeneklerle karşılanacak.

Yemek bedelinin bütçeden karşılanamayan kısmı yemek yiyenlerden alınacak.

Memurların öğle yemekleri için derecelerine göre alınacak asgari tutar şu şekilde:

Yemek hizmetlerini daha farklılaştırmak isteyen kurumlar memurlardan daha yüksek bir ücret tahsil edebilecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.