ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SOSYAL YAŞAMIN HER ALANINDA

GÜNDEM 05.02.2020 - 07:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1226+ kez okundu.
 

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SOSYAL YAŞAMIN HER ALANINDA

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SOSYAL YAŞAMIN HER ALANINDA Öz Güven-Sen Sendikası Genel Sekreteri Hasan KOÇ Gazetemize yapmış olduğu açıklamada; Son istatistiklerde açıklanan oranlara göre onüçmilyonun çalıştığı ülkemizde çalışanların sadece yüzde onüçü sendikalı olarak görülmektedir. Çok düşük seyreden bu oranlara göre sendikalar mücadele yöntem ve söylemlerini gözden geçirip kendilerini sorgulamalıdırlar.  Emek hareketinin her alanda güçlendirilmesi için, sendikal hareketin içinde doğru bir mücadele anlayışının ve çalışma tarzının kök salması gerekiyor. KOÇ; dünyada ve ülkemizde gelişen teknolojinin etkisiyle emek hareketinde yaşanan gerileme koşulları hesaba katılırsa, bugün çalışanların her alanda olduğu gibi sendikal alanda da samimî bir mücadeleyi güçlendirecek görüş ve değerlendirmelere ihtiyacı olduğu çok açıktır.  Doğru bir mücadele anlayışı ve çalışma tarzı ile örgütlü ve kolektif mücadelede, terin boşa gitmemesi için, gerileme dönemlerine özgü hastalıklara karşı sendikal bünyeyi güçlendirmeye, farklı uçlara savrulan sağlıksız sendikal çekişmelere ve yaklaşımlara prim vermemeye özen göstermeliyiz. Hasan KOÇ; sendikal mücadelede ne denli derin bir karmaşanın egemen olduğu aşikârdır. İşte yüz yüze bulunduğumuz bu gerçekler, sendikal mücadeleye yaklaşımda samimi ilkelere sadakatle sahip çıkılmasını zorunlu kılmaktadır. Sendikaları, üyelerinin sahip çıktığı ve toplumun tüm emekçi kesimlerinin saygı duyduğu mücadele örgütleri haline getirebilmek için, sendikal demokrasi uğruna ter akıtmak büyük önem taşıyor.  Bu doğrultuda ilerleyebilmek için, çalışanların tüm mücadelelerinde ve sendikal hareketlerinde yer alınmalı ve ekonomik, sosyal hakları ve çalışma koşulları gibi somut talepler uğruna mücadelelere de öncülük edilmelidir.  KOÇ; sendikalar gerek genel konulara ilişkin tartışmaları gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tabanla birlikte açık ve şeffaf bir şekilde yürütmeli, tabana bilgi verilmelidir.  Gerçek manada her düzeyden sendika temsilci ve yöneticisini taban seçmeli, çalışanların seçtiklerini denetleme ve isterlerse geri çağırma hakkı olmalıdır. Sendika yöneticilerinin içinden çıktığı çalışanlara yabancılaşıp bürokratlaşmaması için, gerekli iletişim koparılmamalıdır. Bu amaç doğrultusunda, her düzeyde ve türden sendika üyelerine mesleki ve sendikal eğitim, kültür ve dayanışma gibi eğitimlerin sıkca verilmesi büyük yarar taşımaktadır. Tüm bu konularda milli ve yerli düşünürken, bu coğrafyanın değerleriyle barışık, ilkeli ve özenli davranmayı sendikal birliğin mücadeleci temellerde sağlanmasına çaba sarf etmeyide gerektiriyor. KOÇ; ondokuzuncu işkolu olanda bulunan Özel Güvenlik Görevlilerinin ve tüm çalışanların hak ve hukukunu, çağdaş dünyanın evrensel satandartlarına taşımak ve Özel Güvenlik sektörünü kamuoyunda prstijli meslek haline getirmek için, yasal ve demokratik mücadele, samimiyetle sürdürülmelidir.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ SOSYAL YAŞAMIN HER ALANINDA

Öz Güven-Sen Sendikası Genel Sekreteri Hasan KOÇ Gazetemize yapmış olduğu açıklamada;

Son istatistiklerde açıklanan oranlara göre onüçmilyonun çalıştığı ülkemizde çalışanların sadece yüzde onüçü sendikalı olarak görülmektedir. Çok düşük seyreden bu oranlara göre sendikalar mücadele yöntem ve söylemlerini gözden geçirip kendilerini sorgulamalıdırlar. 

Emek hareketinin her alanda güçlendirilmesi için, sendikal hareketin içinde doğru bir mücadele anlayışının ve çalışma tarzının kök salması gerekiyor.

KOÇ; dünyada ve ülkemizde gelişen teknolojinin etkisiyle emek hareketinde yaşanan gerileme koşulları hesaba katılırsa, bugün çalışanların her alanda olduğu gibi sendikal alanda da samimî bir mücadeleyi güçlendirecek görüş ve değerlendirmelere ihtiyacı olduğu çok açıktır. 

Doğru bir mücadele anlayışı ve çalışma tarzı ile örgütlü ve kolektif mücadelede, terin boşa gitmemesi için, gerileme dönemlerine özgü hastalıklara karşı sendikal bünyeyi güçlendirmeye, farklı uçlara savrulan sağlıksız sendikal çekişmelere ve yaklaşımlara prim vermemeye özen göstermeliyiz.

Hasan KOÇ; sendikal mücadelede ne denli derin bir karmaşanın egemen olduğu aşikârdır. İşte yüz yüze bulunduğumuz bu gerçekler, sendikal mücadeleye yaklaşımda samimi ilkelere sadakatle sahip çıkılmasını zorunlu kılmaktadır.

Sendikaları, üyelerinin sahip çıktığı ve toplumun tüm emekçi kesimlerinin saygı duyduğu mücadele örgütleri haline getirebilmek için, sendikal demokrasi uğruna ter akıtmak büyük önem taşıyor. 

Bu doğrultuda ilerleyebilmek için, çalışanların tüm mücadelelerinde ve sendikal hareketlerinde yer alınmalı ve ekonomik, sosyal hakları ve çalışma koşulları gibi somut talepler uğruna mücadelelere de öncülük edilmelidir. 

KOÇ; sendikalar gerek genel konulara ilişkin tartışmaları gerekse toplu iş sözleşmesi görüşmelerini tabanla birlikte açık ve şeffaf bir şekilde yürütmeli, tabana bilgi verilmelidir. 

Gerçek manada her düzeyden sendika temsilci ve yöneticisini taban seçmeli, çalışanların seçtiklerini denetleme ve isterlerse geri çağırma hakkı olmalıdır. Sendika yöneticilerinin içinden çıktığı çalışanlara yabancılaşıp bürokratlaşmaması için, gerekli iletişim koparılmamalıdır.

Bu amaç doğrultusunda, her düzeyde ve türden sendika üyelerine mesleki ve sendikal eğitim, kültür ve dayanışma gibi eğitimlerin sıkca verilmesi büyük yarar taşımaktadır.

Tüm bu konularda milli ve yerli düşünürken, bu coğrafyanın değerleriyle barışık, ilkeli ve özenli davranmayı sendikal birliğin mücadeleci temellerde sağlanmasına çaba sarf etmeyide gerektiriyor.

KOÇ; ondokuzuncu işkolu olanda bulunan Özel Güvenlik Görevlilerinin ve tüm çalışanların hak ve hukukunu, çağdaş dünyanın evrensel satandartlarına taşımak ve Özel Güvenlik sektörünü kamuoyunda prstijli meslek haline getirmek için, yasal ve demokratik mücadele, samimiyetle sürdürülmelidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.