POLİSLİKTEN MUHTARLIĞA TÜRKİYEDE BİR İLK !

YEREL YÖNETİMLER 01.10.2019 - 22:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2549+ kez okundu.
 

POLİSLİKTEN MUHTARLIĞA TÜRKİYEDE BİR İLK !

POLİSLİKTEN MUHTARLIĞA TÜRKİYEDE BİR İLK !   Polis memuru iken aday olup ikamet ettiği mahallesinin muhtarı olan Fitnat Karataş  Türkiye de bu konunun kendi sahsında bir ilk olduğunu açıkladı. Maltepe Küçükyalı Polis  karakolunda 15 yıllık polis memuruyken mahalle  sakinlerinin önerileri üzerine İdealtepe mahallesinde  muhtarlığa talip olan Karataş 2019 mart yerel seçimlerinde nasıl muhtar seçildiğini anlattı   "İdealtepe mahallesinde  20 yıldır ikamet etmekteydim.  Mahalle sakinleri  artık bir kadın muhtar görmek istediklerini,gülen yüz istediklerini sık sık dile getirdiler. Bende bu neden ben olmayayım diyerek adeta karar verdim.   15 yıl  görev yaptığım Küçükyalı polis karakolunda yıllık izine ayrıldım. Deyim yerinde ise sokak sokak,kapı kapı ev ziyaretlerinde bulundum.  İki kızım en büyük destekçim oldu. Komşularım çok yardımcı oldular.  Mahalle sakinlerim beni adeta kucakladılar ve  çalışmalarıma  bir çoğu gönüllü olarak katıldı. 31 Mart 2019 aksamı da seçimleri kazandım.  Daha sonra 3 yıllık yıpranma hakkımıda kullanarak 28 yıllık polis memuru olarak emekliye ayrıldım ve muhtarlık görevime başladım. Araştırmalarıma göreTürkiye de  polis mesleğinden muhtarlığa seçimle geçen  ilk kişi benim.Buda beni gururlandırıyor.Muhtarlık mesleğimi de polislik mesleğim gibi kutsal bir inanç ile yürütüyorum. Kapım herkese açık. Yenilikçi çalışmalarımızı mahalle sakinlerimle birlikte yapacağız."dedi. Kırklareli doğumlu 7  çocuklu ailesinde  çok sayıda emniyet görevlisinin bulunduğunu söyleyen Fitnat Karataş Cibali yatılı Kız Lisesinde okuduğunu ve bu eğitiminin de kendisine çok tecrübe kattığını söyledi. Samsun Polis  okulunda okuduğunu ve ablasıyla  burada devre arkadaşlığı yaptığını da güzel bir anısı olarak paylaştı.
POLİSLİKTEN MUHTARLIĞA TÜRKİYEDE BİR İLK !
 
Polis memuru iken aday olup ikamet ettiği mahallesinin muhtarı olan Fitnat Karataş
 Türkiye de bu konunun kendi sahsında bir ilk olduğunu açıkladı.
Maltepe Küçükyalı Polis  karakolunda 15 yıllık polis memuruyken mahalle  sakinlerinin önerileri üzerine İdealtepe mahallesinde  muhtarlığa talip olan Karataş 2019 mart yerel seçimlerinde nasıl muhtar seçildiğini anlattı 
 "İdealtepe mahallesinde  20 yıldır ikamet etmekteydim.  Mahalle sakinleri  artık bir kadın muhtar görmek istediklerini,gülen yüz istediklerini sık sık dile getirdiler. Bende bu neden ben olmayayım diyerek adeta karar verdim.
 
15 yıl  görev yaptığım Küçükyalı polis karakolunda yıllık izine ayrıldım. Deyim yerinde ise sokak sokak,kapı kapı ev ziyaretlerinde bulundum.  İki kızım en büyük destekçim oldu. Komşularım çok yardımcı oldular.  Mahalle sakinlerim beni adeta kucakladılar ve  çalışmalarıma  bir çoğu gönüllü olarak katıldı.
31 Mart 2019 aksamı da seçimleri kazandım. 
Daha sonra 3 yıllık yıpranma hakkımıda kullanarak 28 yıllık polis memuru olarak emekliye ayrıldım ve muhtarlık görevime başladım. Araştırmalarıma göreTürkiye de  polis mesleğinden muhtarlığa seçimle geçen  ilk kişi benim.Buda beni gururlandırıyor.Muhtarlık mesleğimi de polislik mesleğim gibi kutsal bir inanç ile yürütüyorum. Kapım herkese açık. Yenilikçi çalışmalarımızı mahalle sakinlerimle birlikte yapacağız."dedi.
Kırklareli doğumlu 7  çocuklu ailesinde  çok sayıda emniyet görevlisinin bulunduğunu söyleyen Fitnat Karataş Cibali yatılı Kız Lisesinde okuduğunu ve bu eğitiminin de kendisine çok tecrübe kattığını söyledi.
Samsun Polis  okulunda okuduğunu ve ablasıyla  burada devre arkadaşlığı yaptığını da güzel bir anısı olarak paylaştı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.