POŞET ZAMMI EKSİKTİ

EKONOMİ 02.01.2020 - 10:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1105+ kez okundu.
 

POŞET ZAMMI EKSİKTİ

Plastik poşet fiyatı 30 kuruş oldu 2019 yılında 25 kuruşa satılan plastik poşetlere, yeni yıla girilmesiyle beraber zam geldi. 2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme doğrultusunda plastik alışveriş poşetleri, tüketicilere 25 kuruş karşılığında verilmeye başlanmıştı. PLASTİK POŞETE ZAM, 30 KURUŞTAN SATILACAK Yeni yıla girilmesiyle beraber, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yeni düzenlemelere gidildi. Yapılan düzenlemeler kapsamında, 2020 itibarıyla plastik poşetlerin, marketlerde 30 kuruştan satılmaya başlanacağı belirtildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Geri Kazanım Payına İlişkin Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 5. Bölümünü'ne göre, çevreyi kirleten atıklar için tahsil edilen geri kazanım katılım payı tutarlarına, yeniden değerleme oranı kadar yüzde 22,58 zam yapıldı. Vatandaşın ödediği 30 kuruşun 18 kuruşu Çevre Bakanlığı'na,12 kuruşu ise marketlerle Hazine'ye gidecek.

Plastik poşet fiyatı 30 kuruş oldu

2019 yılında 25 kuruşa satılan plastik poşetlere, yeni yıla girilmesiyle beraber zam geldi.

2019 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme doğrultusunda plastik alışveriş poşetleri, tüketicilere 25 kuruş karşılığında verilmeye başlanmıştı.

PLASTİK POŞETE ZAM, 30 KURUŞTAN SATILACAK

Yeni yıla girilmesiyle beraber, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yeni düzenlemelere gidildi.

Yapılan düzenlemeler kapsamında, 2020 itibarıyla plastik poşetlerin, marketlerde 30 kuruştan satılmaya başlanacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Geri Kazanım Payına İlişkin Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin 5. Bölümünü'ne göre, çevreyi kirleten atıklar için tahsil edilen geri kazanım katılım payı tutarlarına, yeniden değerleme oranı kadar yüzde 22,58 zam yapıldı.

Vatandaşın ödediği 30 kuruşun 18 kuruşu Çevre Bakanlığı'na,12 kuruşu ise marketlerle Hazine'ye gidecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.