Psikolog, Çift ve Aile Terapisti NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL köşe yazılarıyla katilimcimaltepe.com.tr'de

MAHALLELERİMİZ 19.09.2020 - 22:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2439+ kez okundu.
 

Psikolog, Çift ve Aile Terapisti NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL köşe yazılarıyla katilimcimaltepe.com.tr'de

Psikolog, Çift ve Aile Terapisti NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL köşe yazılarıyla katilimcimaltepe.com.tr'de   Otuz üç yıl Ankara ve İstanbul'da  Adliyelerde Çocuk ve Aile Mahkemelerinde hizmet verdikten sonra halen çalışan Psikolog-Terapist  Neşe N. Doğan Yüksel tecrübe ve bilgi birikimlerini yazıları ile Katılımcı Maltepe Gazetesin'de paylaşacak. 1987 yılında Mahkemelerde görev yapan ilk Psikolog olarak tanınan Neşe N.Doğan Yüksel Adalet sisteminde ilk çocuk ve ilk aile mahkemesi uzmanı ünvanını da taşıyor. Yazıları ile  Katılımcı Maltepe'de  okuyucular ile buluşacak olan terapist Neşe N.Doğan Yüksel i sizlere şöyle tanıtabiliriz:   NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL KİMDİR ! Psikolog, Çift ve Aile Terapisti NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL   Lisans eğitimini 1987 yılında Ankara Üniversitesinde tamamladı. Aynı yıl Adalet Bakanlığına atanarak Mahkemelerde göreve başlayan ilk psikolog olarak çalışmaya başladı. Adalet Sistemimizde ilk çocuk ve ilk aile mahkemesi uzmanı unvanlarına da sahip olan Psikolog Neşe Doğan YÜKSEL, 16 yıl Çocuk Mahkemelerinde, 17 yıl da Aile Mahkemelerinde çalışmış olup, 2007’de Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan psikolog, pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarının derneği olan Adalet Sistemi Uzmanları Derneği ASUD’u kurdu. 1987’den beri aktif olarak sürdürdüğü çalışmalarında; başta aile ve çift terapisi alanında olmak üzere iletişim becerileri, ilişki problemleri, çatışma çözme becerileri, özellikle arabuluculuk, boşanma, velayet, ergen psikolojisi konularında ileri seviyede  deneyim kazanmıştır. Pek çok eğitim, konferans, seminer, danışmanlık vermiş olup, halen Adalet Bakanlığı, İstanbul Barosu ve İlişki Psikoterapileri Enstitüsü eğiticisidir. Çok sayıda projelerde yer almış, halen yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Sokak Çocukları Vakfında Başkan Yardımcılığı yapmış, dört yıllık Aile ve Çift Psikoterapisi eğitimi aldığı EFTA (The European Family Association) üyesi ‘İlişki Psikoterapileri Enstitüsü'nde eğitici olarak hizmet vermektedir. Çalışma yaşamının ilk yıllarında ağırlıklı olarak kırılgan gruplarla, özellikle suç, şiddet ve cinsel istismar mağdurlarıyla deneyim kazanırken yetişkin bireylerin ilişki problemleri ile devam etmiş olup, Ekim 2020’de emekli olarak mesleki yaşamını Nişantaşı’nda yer alan İlişki Psikoterapileri Enstitüsü'nde terapist olarak danışanlarına deneyimlerini paylaşmaktadır. https://www.katilimcimaltepe.com.tr/yazar-bir-guzel-soz-soyleme-sanatI-varsa-bir-de-guzel-dinleme-ve-anlama-sanatI-vardIr-76.html  

Psikolog, Çift ve Aile Terapisti NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL köşe yazılarıyla katilimcimaltepe.com.tr'de

 

Otuz üç yıl Ankara ve İstanbul'da  Adliyelerde Çocuk ve Aile Mahkemelerinde hizmet verdikten sonra halen çalışan Psikolog-Terapist  Neşe N. Doğan Yüksel tecrübe ve bilgi birikimlerini yazıları ile Katılımcı Maltepe Gazetesin'de paylaşacak.
1987 yılında Mahkemelerde görev yapan ilk Psikolog olarak tanınan Neşe N.Doğan Yüksel Adalet sisteminde ilk çocuk ve ilk aile mahkemesi uzmanı ünvanını da taşıyor.
Yazıları ile  Katılımcı Maltepe'de  okuyucular ile buluşacak olan terapist Neşe N.Doğan Yüksel i sizlere şöyle tanıtabiliriz:
 
NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL KİMDİR !

Psikolog, Çift ve Aile Terapisti

NEŞE N. DOĞAN YÜKSEL

 

Lisans eğitimini 1987 yılında Ankara Üniversitesinde tamamladı. Aynı yıl Adalet Bakanlığına atanarak Mahkemelerde göreve başlayan ilk psikolog olarak çalışmaya başladı. Adalet Sistemimizde ilk çocuk ve ilk aile mahkemesi uzmanı unvanlarına da sahip olan Psikolog Neşe Doğan YÜKSEL, 16 yıl Çocuk Mahkemelerinde, 17 yıl da Aile Mahkemelerinde çalışmış olup, 2007’de Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan psikolog, pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarının derneği olan Adalet Sistemi Uzmanları Derneği ASUD’u kurdu.

1987’den beri aktif olarak sürdürdüğü çalışmalarında; başta aile ve çift terapisi alanında olmak üzere iletişim becerileri, ilişki problemleri, çatışma çözme becerileri, özellikle arabuluculuk, boşanma, velayet, ergen psikolojisi konularında ileri seviyede  deneyim kazanmıştır.

Pek çok eğitim, konferans, seminer, danışmanlık vermiş olup, halen Adalet Bakanlığı, İstanbul Barosu ve İlişki Psikoterapileri Enstitüsü eğiticisidir. Çok sayıda projelerde yer almış, halen yönetim kurulu üyesi olduğu Türkiye Sokak Çocukları Vakfında Başkan Yardımcılığı yapmış, dört yıllık Aile ve Çift Psikoterapisi eğitimi aldığı EFTA (The European Family Association) üyesi ‘İlişki Psikoterapileri Enstitüsü'nde eğitici olarak hizmet vermektedir.

Çalışma yaşamının ilk yıllarında ağırlıklı olarak kırılgan gruplarla, özellikle suç, şiddet ve cinsel istismar mağdurlarıyla deneyim kazanırken yetişkin bireylerin ilişki problemleri ile devam etmiş olup, Ekim 2020’de emekli olarak mesleki yaşamını Nişantaşı’nda yer alan İlişki Psikoterapileri Enstitüsü'nde terapist olarak danışanlarına deneyimlerini paylaşmaktadır.

https://www.katilimcimaltepe.com.tr/yazar-bir-guzel-soz-soyleme-sanatI-varsa-bir-de-guzel-dinleme-ve-anlama-sanatI-vardIr-76.html

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.