Radarla hız denetimi gerçekleştirildi

POLİS & ADLİYE 10.06.2020 - 07:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2005+ kez okundu.
 

Radarla hız denetimi gerçekleştirildi

Radarla hız denetimi gerçekleştirildi İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü trafik ekiplerince ülke genelinde radarla hız denetimi gerçekleştirildi. Kazalarının oluşumunda 36 gibi bir paya sahip olan hız İhlallerinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında Türkiye genelinde 41 bin 708 araç ve sürücü denetlendi. EGM'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denidi;  Ülkemizde Koronavirüs yayılımını önlemek amacıyla yürütülen tedbirlerin yanında, trafik güvenliğini sağlamak ve meydana gelen trafik kazaları ile ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek önceliklerimiz arasındadır. Bu kapsamda, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 01-02-03 Haziran 2020 tarihlerinde 3 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi. Ülke genelinde 41.708 araç/sürücü denetlendi, 30.060 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı, 112 araç sürücüsünün seyir halinde cep telefonu kullandığı, Toplam 31.856 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı. Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi, Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Radarla hız denetimi gerçekleştirildi

İçişleri Bakanlığına bağlı Emniyet Genel Müdürlüğü trafik ekiplerince ülke genelinde radarla hız denetimi gerçekleştirildi.

Kazalarının oluşumunda 36 gibi bir paya sahip olan hız İhlallerinin önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen denetimler kapsamında Türkiye genelinde 41 bin 708 araç ve sürücü denetlendi.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada şöyle denidi; 

Ülkemizde Koronavirüs yayılımını önlemek amacıyla yürütülen tedbirlerin yanında, trafik güvenliğini sağlamak ve meydana gelen trafik kazaları ile ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek önceliklerimiz arasındadır.

Bu kapsamda, sürücüleri trafik kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek, hız ihlali kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 01-02-03 Haziran 2020 tarihlerinde 3 gün süreyle ülke genelinde eş zamanlı Hız Denetimleri gerçekleştirildi.

Ülke genelinde 41.708 araç/sürücü denetlendi,

  • 30.060 araç/sürücünün hız ihlali yaptığı,
  • 112 araç sürücüsünün seyir halinde cep telefonu kullandığı,
  • Toplam 31.856 trafik kural ihlali tespit edilerek işlem yapıldı.
Türk Polis Teşkilatı olarak sürücülerimize öncelikli olarak kendi can güvenliklerinin sağlanması için trafik kurallarının önemi ve bu kurallara uymaları hususu hatırlatılır, bu denetimlerin sürekli olacağının bilinmesi,
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.