Türkiye dahil 11 ülkede Google servisleri çöktü

TEKNOLOJİ 19.12.2019 - 11:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2549+ kez okundu.
 

Türkiye dahil 11 ülkede Google servisleri çöktü

Türkiye dahil 11 ülkede Google servisleri çöktü An itibarıyla Google, YouTube ve Gmail gibi Google altyapısını kullanan bütün servisler, kullanılamaz hale geldi. Son günlerde Google ile Rakebet Kurumu arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ederken, an itibarıyla Google'a ait YouTube, Gmail, Google Çeviri gibi aynı altyapıyı kullanan bütün servislere, Türkiye dahil 11 ülkede erişim sorunu yaşanıyor. Kullanıcılar, Google'a ait herhangi bir siteye erişmek istediğinde aşağıdaki ekranla karşılaşıyor. Güncelleme: Google ve YouTube gibi sitelere erişim zaman zaman normale dönüyor, ancak servisler şu an için oldukça yavaş açılıyor. Google servislerininde sorun yaşayan bölgeler: GOOGLE REKLAM SERVİSLERİNDE DE SORUN VAR Google'ın reklam ağı Adsense platformuna da erişilemiyor. İnternet sitelerinde bulunan Adsense reklamları zaman zaman görüntülenemiyor.   GOOGLE İLE REKABET KURUMU ARASINDA YAŞANANLAR 1- Rekabet Kurumu, haksız rekabet yaptığı nedeniyle Google'a 2018 yılında 93 milyon TL ceza kesti. 2- Google, kesilen cezayı haksız bularak Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını ve Android telefonlarda Google uygulamalarına yer vermeyeceklerini açıkladı. 3- Rekabet Kurumu, Google'ın alınan kurallara uyması gerektiğini ve geri adım atmayacaklarını açıkladı. 4- Bütün bu gelişmelerden sonra, Samsung'un Google uygulamaları olmadan Türkiye'de telefon satmak istemeyeceği ve ülkemizden çekileceği iddia edildi. 5- Samsung yaptığı açıklamada, çıkan iddiaları yalanladı ve Türkiye pazarındaki faaliyetlerine devam ettiklerini vurguladı. Google'a olan erişim sorununun bütün bu olanlarla ilgisi olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Ayrıntılar gelecek...

Türkiye dahil 11 ülkede Google servisleri çöktü

An itibarıyla Google, YouTube ve Gmail gibi Google altyapısını kullanan bütün servisler, kullanılamaz hale geldi.

Son günlerde Google ile Rakebet Kurumu arasında yaşanan anlaşmazlıklar devam ederken, an itibarıyla Google'a ait YouTube, Gmail, Google Çeviri gibi aynı altyapıyı kullanan bütün servislere, Türkiye dahil 11 ülkede erişim sorunu yaşanıyor.

Kullanıcılar, Google'a ait herhangi bir siteye erişmek istediğinde aşağıdaki ekranla karşılaşıyor.

googleGüncelleme: Google ve YouTube gibi sitelere erişim zaman zaman normale dönüyor, ancak servisler şu an için oldukça yavaş açılıyor.

Google servislerininde sorun yaşayan bölgeler:

GOOGLE REKLAM SERVİSLERİNDE DE SORUN VAR

Google'ın reklam ağı Adsense platformuna da erişilemiyor. İnternet sitelerinde bulunan Adsense reklamları zaman zaman görüntülenemiyor.

 

google

GOOGLE İLE REKABET KURUMU ARASINDA YAŞANANLAR

1- Rekabet Kurumu, haksız rekabet yaptığı nedeniyle Google'a 2018 yılında 93 milyon TL ceza kesti.

2- Google, kesilen cezayı haksız bularak Türkiye'ye yaptırım uygulayacaklarını ve Android telefonlarda Google uygulamalarına yer vermeyeceklerini açıkladı.

3- Rekabet Kurumu, Google'ın alınan kurallara uyması gerektiğini ve geri adım atmayacaklarını açıkladı.

4- Bütün bu gelişmelerden sonra, Samsung'un Google uygulamaları olmadan Türkiye'de telefon satmak istemeyeceği ve ülkemizden çekileceği iddia edildi.

5- Samsung yaptığı açıklamada, çıkan iddiaları yalanladı ve Türkiye pazarındaki faaliyetlerine devam ettiklerini vurguladı.

Google'a olan erişim sorununun bütün bu olanlarla ilgisi olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Ayrıntılar gelecek...

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.