Ücretsiz maske alacaklar dikkat! Kod uygulamadan alınabilecek

SAĞLIK 04.05.2020 - 00:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2189+ kez okundu.
 

Ücretsiz maske alacaklar dikkat! Kod uygulamadan alınabilecek

Ücretsiz maske alacaklar dikkat! Kod uygulamadan alınabilecek  Sağlık Bakanlığı, corona virüsüyle mücadele kapsamında vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek, yaşanabilecek salgın hastalıkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla ‘Hayat Eve Sığar’ ismiyle bir mobil uygulama geliştirdi. Bakanlık tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasında, telefon numarası ile doğrulama yaparak adım adım sorulan sorular cevaplanabiliyor. Uygulamada sorulan sorulara verilen cevaplara göre, kişinin nasıl davranması gerektiğine göre yönlendirme alınabiliyor. Verilen cevaplara göre yapılan yönlendirmelerin sadece öneri niteliği taşıdığı, nihai bir sonuç ya da kesinlik içermediği ve tavsiye niteliğinde olduğu aktarıldı. Aynı zamanda uygulamadaki harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşılıp, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görülebiliyor. MASKE KODU DA ALINABİLECEK Mobil uygulamada yapılan güncellemeyle artık maske kodu da alınabilecek. Güncelleme ile ücretsiz maske kodu, uygulamadaki ‘Sağlık Durumu’ sekmesi altından alınabiliyor.  

Ücretsiz maske alacaklar dikkat! Kod uygulamadan alınabilecek

 Sağlık Bakanlığı, corona virüsüyle mücadele kapsamında vatandaşları bilgilendirmek, yönlendirmek, yaşanabilecek salgın hastalıkla ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla ‘Hayat Eve Sığar’ ismiyle bir mobil uygulama geliştirdi.

Bakanlık tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasında, telefon numarası ile doğrulama yaparak adım adım sorulan sorular cevaplanabiliyor.

Uygulamada sorulan sorulara verilen cevaplara göre, kişinin nasıl davranması gerektiğine göre yönlendirme alınabiliyor.

Verilen cevaplara göre yapılan yönlendirmelerin sadece öneri niteliği taşıdığı, nihai bir sonuç ya da kesinlik içermediği ve tavsiye niteliğinde olduğu aktarıldı.

Aynı zamanda uygulamadaki harita üzerinde hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşılıp, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu görülebiliyor.

MASKE KODU DA ALINABİLECEK

Mobil uygulamada yapılan güncellemeyle artık maske kodu da alınabilecek.

Güncelleme ile ücretsiz maske kodu, uygulamadaki ‘Sağlık Durumu’ sekmesi altından alınabiliyor.

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.