Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belli oldu

EKONOMİ 10.11.2020 - 03:19, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1828+ kez okundu.
 

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belli oldu

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belli oldu Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı. İşte başarılı devlet adamı Lütfi Elvan'ın biyografisi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine eski Kalkınma Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ibaresi yer aldı.   LÜTFİ ELVAN'IN ÖZGEÇMİŞİ 12 Mart 1962'de Karaman'ın Emrenek ilçesinde doğan Lütfi Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı. Türkiye Kalkınma Bakanı görevini 2016-2018 yılları arasında yürüten Elvan, 2015–2016 yılları arasında Türkiye başbakan yardımcılığı, 2013–2015 yılları arasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenmiştir. İlk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman milletvekili olarak meclise girmiştir. Şu anda (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekilidir. AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce Elvan, 2002 ve 2007 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı, 1996 ve 2002 yılları arasında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü'nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Elvan çok iyi düzeyde İngilizce bimektedir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı bir bürokrat olan Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı belli oldu

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Lütfi Elvan atandı. İşte başarılı devlet adamı Lütfi Elvan'ın biyografisi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kararı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine eski Kalkınma Bakanı, AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan atandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, "Görevden affını isteyen ve görevden af talebi kabul edilen Berat Albayrak'tan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Lütfi elvan Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü ve 106'ncı maddeleri gereğince atanmıştır" ibaresi yer aldı.

 

LÜTFİ ELVAN'IN ÖZGEÇMİŞİ

12 Mart 1962'de Karaman'ın Emrenek ilçesinde doğan Lütfi Elvan, İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesi'nde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisanslarını yaptı.

Türkiye Kalkınma Bakanı görevini 2016-2018 yılları arasında yürüten Elvan, 2015–2016 yılları arasında Türkiye başbakan yardımcılığı, 2013–2015 yılları arasında ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini üstlenmiştir. İlk defa 2007 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Karaman milletvekili olarak meclise girmiştir. Şu anda (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Mersin Milletvekilidir.

AK Parti'den milletvekili seçilmeden önce Elvan, 2002 ve 2007 yılları arasında Müsteşar Yardımcılığı, 1996 ve 2002 yılları arasında Bölgesel Gelişme ve Yapısal Uyum Genel Müdürlüğü'nde Kalkınmada Öncelikli Yöreler Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmüştür.

Elvan çok iyi düzeyde İngilizce bimektedir. Maden Yüksek Mühendisi, Ekonomist ve Planlamacı bir bürokrat olan Elvan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.