YEREL GAZETELER KAĞIT BASKILI YAYINLARINA ARA VERDİ !

EKONOMİ 11.05.2020 - 01:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 1972+ kez okundu.
 

YEREL GAZETELER KAĞIT BASKILI YAYINLARINA ARA VERDİ !

YEREL GAZETELER KAĞIT BASKILI YAYINLARINA ARA VERDİ !     Tüm dünyada  ülkelerinde olduğu gibi Türkiye de de geçtiğimiz  Mart   ayında görülmeye başlayan Covit-19 (Corona virüsü) salgın hastalığı nedeniyle çok sayıda iş yerinin aşamalı olarak kapatılması veya kapatılmak zorunda kalınması   büyük  buhran  ekonomik kriz sinyallerini göstermeye başladı. İstanbul'un bir çok ilçesinde olduğu gibi Maltepe'de de yerel gazeteler  sokağa çıkma yasakları ve bir çok  kuruluşun esnafın kapalı olması nedeni İstanbul genelinde olduğu gibi  Maltepe de de yerel gazeteleri etkilemiştir.  Reklam ilan gelirlerinde önemli ölçüde düşüş yaşayarak   kağıt baskılı yayınlarına ara verdi. Corona  Virüs ile ilgili tedbirler nedeni ile Maltepe'de medya sektöründe sıkıntılar doruğa ulaştı. Maltepe Yerel Gazeteciler Derneği (MAYGAD) başkanı  ve Katılımcı Maltepe gazetesi imtiyaz sahibi Melek Köselerden konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Corona virüs tüm iş dünyasını etkisi altına almıştır. Üretimlerin durma noktasına gelmesi gelirlerin aynı oranda gerilemesi sonucu alış-verişleri yok denecek seviyeye çekmiştir. Bu piyasalardaki durgunluk,işsizlik,sokağa çıkma yasağı vs. gibi Corona virüsü yansımaları İstanbul genelinde ki ilçelerde olduğu gibi Maltepe'de de yerel gazeteleri etkilemiştir. Yaşamlarını sürdürmek için sınırlı  reklam ve ilan gelirleri iyice düşen yerel gazeteler İnternet üzerinden dijital olarak yayınlarına devam ediyor  Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan  insanlara bulundukları  çevreden,o çevrede yaşayan kişi ve kuruluşlardan haberdar olmalarını sağlayan  bu ve bunun gibi görevleri açısından ülkenin Demokratikleşmesine hizmet sunan yerel gazetelerin yeniden kağıt baskılı  yayın hayatlarına devam etmeleri öncelikle devletin yerel basına  gelir düzenlemesine ilişkin  kanun düzenlemesi   beklenmektedir. Yerel gazeteler kağıt baskılı yayınlarına ara  verirken intenret üzerinden  yayınlarına devam ediyor."dedi  

YEREL GAZETELER KAĞIT BASKILI YAYINLARINA ARA VERDİ !

 
 
Tüm dünyada  ülkelerinde olduğu gibi Türkiye de de geçtiğimiz  Mart   ayında görülmeye başlayan Covit-19 (Corona virüsü) salgın hastalığı nedeniyle çok sayıda iş yerinin aşamalı olarak kapatılması veya kapatılmak zorunda kalınması   büyük  buhran  ekonomik kriz sinyallerini göstermeye başladı.
İstanbul'un bir çok ilçesinde olduğu gibi Maltepe'de de yerel gazeteler  sokağa çıkma yasakları ve bir çok  kuruluşun esnafın kapalı olması nedeni İstanbul genelinde olduğu gibi  Maltepe de de yerel gazeteleri etkilemiştir.  Reklam ilan gelirlerinde önemli ölçüde düşüş yaşayarak   kağıt baskılı yayınlarına ara verdi. Corona  Virüs ile ilgili tedbirler nedeni ile Maltepe'de medya sektöründe sıkıntılar doruğa ulaştı.
Maltepe Yerel Gazeteciler Derneği (MAYGAD) başkanı  ve Katılımcı Maltepe gazetesi imtiyaz sahibi Melek Köselerden konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Corona virüs tüm iş dünyasını etkisi altına almıştır. Üretimlerin durma noktasına gelmesi gelirlerin aynı oranda gerilemesi sonucu alış-verişleri yok denecek seviyeye çekmiştir.
Bu piyasalardaki durgunluk,işsizlik,sokağa çıkma yasağı vs. gibi Corona virüsü yansımaları İstanbul genelinde ki ilçelerde olduğu gibi Maltepe'de de yerel gazeteleri etkilemiştir. Yaşamlarını sürdürmek için sınırlı  reklam ve ilan gelirleri iyice düşen yerel gazeteler İnternet üzerinden dijital olarak yayınlarına devam ediyor
 Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan  insanlara bulundukları  çevreden,o çevrede yaşayan kişi ve kuruluşlardan haberdar olmalarını sağlayan  bu ve bunun gibi görevleri açısından ülkenin Demokratikleşmesine hizmet sunan yerel gazetelerin yeniden kağıt baskılı  yayın hayatlarına devam etmeleri öncelikle devletin yerel basına  gelir düzenlemesine ilişkin  kanun düzenlemesi   beklenmektedir. Yerel gazeteler kağıt baskılı yayınlarına ara  verirken intenret üzerinden  yayınlarına devam ediyor."dedi
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.