YSK İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıkladı

SİYASİ PARTİLER 22.05.2019 - 19:29, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:30 2270+ kez okundu.
 

YSK İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıkladı

YSK İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıkladı YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin gerekçeli kararı açıklandı. Karara göre 'memur olmayan sandık kurulu başkan sayısının' 700'ü geçtiği kaydedildi.  YSK, 31 Mart’ta İstanbul’da iptal ettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal gerekçesini açıkladı. 250 sayfalık gerekçekli karar YSK’nın internet sitesinden yayımlandı. KISA KARARDA ‘KAMU ÇALIŞANI OLMAYAN SANDIK GÖREVLİSİ’ GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ YSK, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar vermiş, kısa kararında ise “Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oyçokluğuyla karar verilmiştir” ifadelerine yer vermişti. AYRINTILAR GELİYOR…

YSK İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararını açıkladı

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptal edilmesine ilişkin gerekçeli kararı açıklandı. Karara göre 'memur olmayan sandık kurulu başkan sayısının' 700'ü geçtiği kaydedildi. 

YSK, 31 Mart’ta İstanbul’da iptal ettiği Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptal gerekçesini açıkladı.

250 sayfalık gerekçekli karar YSK’nın internet sitesinden yayımlandı.

KISA KARARDA ‘KAMU ÇALIŞANI OLMAYAN SANDIK GÖREVLİSİ’ GEREKÇE GÖSTERİLMİŞTİ

YSK, 6 Mayıs’ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar vermiş, kısa kararında ise “Bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasına, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına, oyçokluğuyla karar verilmiştir” ifadelerine yer vermişti.

AYRINTILAR GELİYOR…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve katilimcimaltepe.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.