ADD MALTEPE CUMHURİYET BALOSU DÜZENLEDİ

ADD MALTEPE CUMHURİYET BALOSU DÜZENLEDİ

Dün akşam Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezinde Cumhuriyet Balosu düzenleyen Atatürkçü Düşünce Derneği Maltepe Şubesi, katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Çok sayıda Maltepelinin katıldığı davete Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Maltepe ilçe başkanı Ali Cengiz Erol,Maltepe CHP Kadın Kolları Başkanı Songül Aybirdi,Deva Partisi Maltepe ilçe başkanı Ali Hakan Ağaoğlu,Maltepe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehriban Çelebi, Maltepe Kent Konseyi Başkanı Eray Aydın,Maltepe Kent Konseyi Başkan Vekili Melek Köselerden,ADD Genel Sekreter Yardımcısı Önder Polatoğlu,ADD GYK Üyesi Dursun Ali Toraman,ADD yönetim kurulu üyeleri,Siyasi parti yönetim kurulu üyeleri,Maltepe Kent Konseyi,Kadın Meclisi,Maltepe Kent Konseyi Engelliler Meclisi,Maltepe mahalle muhtarları,birçok kuruluş, dernek ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Cumhuriyet tarihi boyunca gazi olan ve şehit düşenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan Cumhuriyet Balosu’nun ADD yönetim kurulu üyesi Funda Tunca'nın sunuculuğunu yaptığı gecede açılış  konuşmasını Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu yaptı .

BALONUN AÇILIŞ KONUŞMASINI MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI SAVAŞ EROĞLU YAPTI

 Başkan Eroğlu;

''Mustafa Kemal’in ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyeti, kimsesizlerin kimsesi diye tanımlamıştır. Ümmet toplumundan ulus toplumunu yaratan Kuvay-ı Milliye kahramanları, halkımızı yurttaş olma bilincine eriştirerek büyük bir devrimin hikâyesini Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Cumhuriyetimizin 99’uncu kuruluş yıldönümünde bir araya gelmiş olmanın mutluluğu ve gururunu sizlerle bir kez daha paylaşmak istiyorum. Bu vesileyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canını feda etmekten çekinmeyen aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun. Ne mutlu Türk’üm diyene.” şeklinde konuştu.

ADD MALTEPE ŞUBE BAŞKANI GÜNER KARABAT

ADD Maltepe Şube Başkanı Güner Karabat; Karabat açıklamasında şunlara yer  verdi;  “Yüce Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetin 99. Yıldönümü hepimize kutlu olsun,Ulusça coşkuyla kutladığımız bu günde,sizlere  saygılarımı ve en iyi dileklerimi sunuyorum.

Yüce Önderimizin nitelemesiyle bu “en büyük bayramımızda” geçmişimizle gurur duyuyor, yarınlara güvenle bakıyoruz. Bu anlamlı günde, Ulusumuzun uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet’e, Atatürk gibi insanlığın övgüsünü ve sevgisini kazanan büyük bir Öndere, bağımsız bir yurda, ülkesini gönülden seven kuşaklara sahip olmanın kıvancını yaşıyoruz.

Cumhuriyeti kuranlar bizlere, yeni ve çağdaş bir devlet, mutlu bir gelecek, aydınlık yarınlar armağan etmişlerdir.

Bizlere de düşen en büyük görev, Cumhuriyetimizi tüm kazanımlarına sahip çıkarak korumak, yeni eserlerle yücelterek, geleceğe taşımak, genç kuşaklara yurttaşı olmaktan onur duyacakları bir ülke bırakmaktır.

Türkiye Cumhuriyetinin ülkesi ve ulusuyla bölünmez bütünlüğünün, Atatürk ilke ve devrimlerinin korunup kollanmasında hepimize görevler düşmektedir.

Yüce Atatürk’ün Cumhuriyetle yaktığı aydınlanma ışığını söndürmeden taşıyarak, demokratik lâik Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumalıyız.şeyin en iyisini hak eden Ulusumuzu güvene ulaştırmak için özveriyle, yılmadan çalışmalıyız.

Daha güzel yarınlar için, yaşamın her alanında çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyle gelen barışı, karanlık yerine aydınlığı seçmeliyiz.

Sözlerimi burada noktalarken;

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, Onun kahraman silâh arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum.”

 Düzenlenen gecede sahne alan ADD Maltepe yönetim kurulu kadın üyelerinin, zeybek oyunu izleyenlerden tam not aldı. Davetliler vals ,Tango  ve Kafkas gösterisi performansı eşliğinde gönüllerince eğlendiler.